– Super League är ej död

Bild till nyheten – Super League är ej död
The Times hävdar att ingen klubb ännu officiellt lyckats lämna Super League.

Beskedet att 12 klubbar ämnade att starta en ny europeisk liga vid namn Super League startade en mindre revolt i fotbollsvärlden som ledde till att nio av klubbarna snabbt meddelade att de drar sig ur projektet.

Men rent rättsligt är Super League-projektet fortfarande vid liv, det skriver The Times. Samtliga sex engelska klubbar som var tänkta att delta i turneringen valde att backa från projektet på grund av ilskan bland supportrarna, men de har ännu inte lyckats lämna officiellt. 

Klubbarna är fortfarande delägare i ett företag i Spanien tillsammans med klubbar från Spanien, Frankrike och Italien. När klubbarna tillfrågades om detta faktum ska några representanter ha svarat att de fortfarande är en del av den grupp som startade Super League, men att de är inställda på att ta sig ur. Två andra källor hävdar dock att ingen kan dra sig ur och att ligan ligger på vänt för att bli presenterad på nytt i en annan skepnad.

Enligt dessa källor måste samtliga 12 klubbar vara överens om att avsluta samarbetet för att projektet ska läggas ned och att de klubbar som drar sig ur ändå har kraftiga böter att vänta.

– Ägarna vet att detta inte är slutet, detta är bara början. Vi kommer att ha fortsatt dialog, antingen i år eller nästa år. Det är bara så ekonomin fungerar, fotbollen kan inte överleva som den ser ut idag. 

Liverpools ägare Fenway Sports Group, ledda av John W Henry, gick efter beskedet om att klubben drar sig ur turneringen ut med en tydlig ursäkt till alla i Liverpoolfamiljen för sitt misstag. De har även lovat att täcka alla böter som följer debaclet ur egen ficka snarare än med klubbens pengar.

Källa: Liverpool.no


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer