Bekräftar försäljning till Liverpool

Bild till nyheten Bekräftar försäljning till Liverpool
Den unge anfallstalangen Abdul Fatawu Issahaku är nu Liverpoolspelare, åtminstone om man ska tro hans tidigare klubbs president.

17-årige Abdul Fatawu Issahaku har varit i ropet under de senaste veckorna då flera klubbar ska ha gjort försök att värva honom från Steadfast FC i Ghana. 

Först kom uppgifter om att Liverpool var överens med klubben om en övergång, men Liverpool Echo gick snabbt ut och avfärdade ryktena och slog fast att anfallaren inte fanns med i Liverpools transferplaner denna sommar.

Nu kommer helt andra besked från klubbpresidenten i Steadfast: han bekräftar nämligen att de sålt spelaren till Liverpool. Enligt Football Ghana, som citeras av Thisisanfield.com, säger presidenten Haruna Iddrisu att Liverpool kommer att betala mer än €1M för tonåringen. 

Issahaku har snabby blivit en upphaussad talang efter att ha blivit utsedd till turneringens bästa spelare när U20-upplagan av de afrikanska mästerskapen spelades tidigare i år. Han har sedan dess kallats till det Ghananska seniorlandslaget.

Liverpool har ännu inte bekräftat någon värvning, men det spekuleras i att han kommer att han omedelbart kommer att lånas ut till Sporting CP för att skaffa sig betydande erfarenhet för att kunna få arbetstillstånd i England. Nya regler gällande värvningar av talanger till följd av Brexit innebär att engelska klubbar inte får värva utländska spelare som är under 18 år, vilket innebär att klubben troligtvis har kommit överens med Steadfast och Sporting om en lösning som får affären att bli verklighet. 

Issahaku fyller 18 år i mars nästa år.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer