Mål och assist för Jota

Bild till nyheten Mål och assist för Jota
Diogo Jota bidrog till båda Portugals mål i 4-2-förlusten mot Tyskland.

Matchen mellan Portugal och Tyskland i grupp F:s andra omgång blev en händelserik sådan. Liverpools anfallare Diogo Jota fick chansen från start och var involverad när portugiserna - trots tysk spelmässig dominans -  tog ledningen i 15:e minuten.

Bernardo Silva chippade in en fin passning bakom den tyska backlinjen till en framrusande Jota som mycket skickligt tog ned bollen på bröstet och spelade bollen förbi Manuel Neuer till en fristående Cristiano Ronaldo som rakade in 1-0 från nära håll.

Efter portugisernas ledningsmål var det Tyskland för hela slanten. "Die mannschaft" gjorde fyra obesvarade mål innan Diogo Jota satte ett reduceringsmål till 4-2 efter knappa 70 minuters spel. Det blev dock inga fler mål i matchen och Joachim Löws mannar kunde räkna in sina tre första poäng i detta EM.