Lallana: Robbo en naturlig ersättare

Bild till nyheten Lallana: Robbo en naturlig ersättare
Gini Wijnaldum har varit en av ledarfigurerna i Liverpools omklädningsrum de senaste åren. Ex-röde Adam Lallana tror att Andy Robertson kan fylla en bra funktion i en sådan roll när mittfältaren nu lämnar för spel i PSG.

Gini Wijnaldums tid i Liverpool är till ända och han lämnar ett tomrum efter sig både på och vid sidan av planen. Mittfältaren har varit en slags "fjärdekapten" bakom lagkapten Jordan Henderson, vicekapten James Milner och Virgil van Dijk. 

Med tanke på hur mycket Wijnaldum har spelat de senaste åren spekuleras det mycket i att en ersättare kommer att värvas in. När det gäller rollen som ledare i omklädningsrummet menar ex-röde Adam Lallana att ersättaren redan finns i truppen.

"När Gini Wijnaldum lämnar i sommar lämnar han en plats bredvid Jordan (Henderson), Virgil van Dijk och James Milner som ledare i gruppen," skriver Lallana i The Times.

"Robbo är en naturlig ersättare."

I det skotska landslaget är Robertson lagkapten och ledde dem till EM för första gången sedan 1996.

"När jag var i Liverpool så kunde man se hur mycket jobb han lade ned när han åkte på landslagsuppdrag. Det var tufft för honom i stunder med tanke på hur mycket han pressade sig själv för att se till att laget skrev historia."

"Man kan inte förändra någonting på egen hand, men han kom ibland tillbaka till klubblaget och var helt slut eftersom han under den gångna veckan försökt att skapa en särskild kultur i det skotska laget."

"När man spelar i Liverpool är man väldigt priviligerad. Han ville inte vara den spelare som i det skotska landslaget förväntar sig att allt ska göras för att det ska passa honom, man är i en grupp med många spelare från olika klubbar med olika filosofier. Men Robbo var fast beslutsam om att höja standarden."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer