Så nära var Depay Liverpool

Bild till nyheten Så nära var Depay Liverpool
Memphis Depay ser ut att skriva på för FC Barcelona i sommar. Backar man bandet till 2015 var fransmannen mycket nära att bli Liverpoolspelare.

Memphis Depay har efter sina prestationer i Lyon och det nederländska landslaget varit en spelare som ofta kopplats samman med Liverpool i transfersammanhang. Även under det gångna året har spelarens namn dykt upp i ryktesflödet då Liverpool är på anfallsjakt samtidigt som spelaren själv sitter på ett utgående kontrakt.

Dessa rykten har dock mattats av i takt med att en övergång till FC Barcelona blivit allt mer trolig. Depay själv har i princip bekräftat att hans framtid är i den spanska giganten.

– Alla vet att jag har förhandlat med Barcelona under en längre tid och att min dröm är att spela för Ronald Koeman. Det är bara att vänta, så kommer nyheterna framöver, sa nederländaren tidigare i veckan.

Situationen hade dock kunnat se väldigt annorlunda ut. I en artikel från The Athletic framkommer det att spelaren var mycket nära att skriva på för Liverpool redan 2015 då han tillhörde PSV. 

– Kontraktet hade gjort honom till en av klubbens bäst betalda spelare, efter Sturridge och Coutinho. Brendan ville få in Coutinho mer centralt i planen och spela Depay på vänsterkanten, det såg ut som att allt var färdigt, säger en källa från Liverpool till sajten.

Mitt i förhandlingarna skadade sig Daniel Sturridge, något som fick Rodgers att skifta sitt huvudsakliga fokus mot en central anfallare snarare än en ytter. Christian Benteke köptes in, men de hade bett Depay att avvakta för att eventuellt få till en övergång ändå. 

– De berättade för Memphis att han var förstavalet och fick honom att känna sig fantastisk, han ville verkligen komma till klubben. Hans tankar var redan i Liverpool, en historisk klubb med stora ambitioner. Atmosfären på Anfield var otrolig.

– Plötsligt var budskapet till honom annorlunda och då började han att tvivla, säger en källa nära spelaren.

"Det var så gott som klart. Samtalen gick bra, Liverpools erbjudande var bra. Det fanns inga problem," har Depay skrivit i sin bok Zwartkrius.

Trots att allt såg ut att vara så gott som klart så blev det aldrig någon övergång. Istället skrev Depay på för Manchester United, men tiden i Manchester blev inte alls som han tänkt sig och karriären fortsatte sedan med en övergång till Lyon.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer