Seger för Jotas Portugal

Bild till nyheten Seger för Jotas Portugal
Diogo Jota fick mästerskapsdebutera när Portugal besegrade Ungern med 3-0.

Liverpools succényförvärv Diogo Jota spelade sig in i den portugisiska EM-truppen och fick chansen från start i lagets första match i turneringen, mot Ungern på ett fullsatt Puskas Arena i Budapest.

Jota stod för en livlig insats där han var involverad i mycket av Portugals offensiva framfart, men det stämde inte riktigt i de avgörande lägena för anfallaren som i 81:a minuten fick lämna planen.

När Jota klev av i slutskedet stod det fortsatt 0-0 och Ungern gick mot en skrällpoäng efter att ha stått emot på ett imponerande vis - men sedan raserade allt. Vänsterbacken Rapahel Guerreiro satte 1-0 med ett skott som via täckande försvarare styrdes in bredvid en hjälplös Peter Gulasci.

Bara tre minuter senare utökade Cristiano Ronaldo på ledningen till 2-0 från straffpunkten och på övertid slog han till med ytterligare ett mål för att fastställa slutresultatet 3-0.

De övriga lagen i Portugals grupp är Frankrike och Tyskland.