– Han är en väldigt känslig person

Bild till nyheten – Han är en väldigt känslig person
Naby Keitas tidigare lagkamrat Willi Orban berättar vad som krävs för att mittfältaren ska prestera så bra som möjligt.

Det har gått tre år sedan Liverpool värvade Naby Keita från RB Leipzig. Mittfältaren kom till Merseyside med stora förväntningar på sina axlar efter att ha imponerat i Bundesliga där han var en av ligans allra bästa spelare.

Tiden i Liverpool har inte blivit den succén som många nog hade förutspått. Keita har i stunder visat upp sina fantastiska förmågor att sätta fart på det offensiva spelet från sin mittfältsposition, men allt för ofta har han inte varit tillgänglig för spel på grund av återkommande skadeproblem.

Förra säsongen blev det endast 16 framträdanden och 714 minuters speltid för den guineanske landslagsspelaren.

Willi Orban, som spelade 56 matcher tillsammans med Keita i RB Leipzig, lyfter i en intervju fram en nyckelaspekt för att Keita ska kunna prestera på sin högstanivå.

– Naby är en väldigt känslig person som måste känna sig bekväm till fullo i sin omgivning för att kunna prestera, säger Orban.

– Man måste ta hand om honom lite extra, prata mycket med honom. Han behövde pauser lite då och då när han var med oss.

– Premier League är helt klart en liga som är ännu mer krävande ur den aspekten.

Det har ryktats mycket om 26-årige Keitas framtid, men i slutet av förra säsongen fick han öppet stöd från Jürgen Klopp som i media konstaterade att han ser spelaren som en del av sitt lag även i framtiden. En sommar helt utan landslagsspel, och därmed möjlighet till ostörd semester, kan säkerligen göra gott för mittfältaren inför kommande säsong.

Källa: Thisisanfield.com


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer