Fortsatt stora problem för Copa America

Bild till nyheten Fortsatt stora problem för Copa America
Copa America ska enligt plan inledas idag, men coronaviruset fortsätter att skapa problem för de involverade.

Copa America skulle ursprungligen ha spelats i Colombia sommaren 2020 men flyttades fram ett år på grund av coronapandemin. Sedan dess har Colombia avsagt sig värdskapet på grund av virusläget, Argentina tagit över det och sedan avsagt sig det av samma anledning innan Brasilien nyligen meddelade att de kan vara arrangörer.

Att Brasilien ska vara värdnation väckte stor ilska hos de brasilianska landslagsspelarna och ett tag rapporterades det att en bojkott av mästerskapet var aktuell, spelarna har därefter gått ut med ett meddelande om att de kommer att spela trots sitt missnöje med de ansvariga för beslutet.

Kaoset kring Copa America fortsätter. Tanken är att premiärmatchen mellan Brasilien och Venezuela ska spelas ikväll, men New York Times-journalisten Tariq Panja rapporterar att Venezuela har fått ett stort coronautbrott i truppen där 13 personer i landslagsbubblan testat positivt. Som en effekt av detta har de kallat in 14 nya spelare.

Coronaviruset härjar även i den Bolivianska truppen där fyra spelare testat positivt inför tisdagens match. 

De spelare med Liverpoolkoppling som ska spela i turneringen är de tre brassarna Roberto Firmino, Alisson Becker och Fabinho.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer