– Hoppas han aldrig behöver göra det igen

Bild till nyheten – Hoppas han aldrig behöver göra det igen
Alisson Beckers historiska nickmål mot West Bromwich blev framröstat till säsongens Liverpoolmål. Målvaktstränare John Achterberg hoppas dock att målvakten kan stanna i defensivt straffområde framöver.

När Liverpool jagade en Champions League-plats såg de ut att gå mot ett blytungt poängtapp borta mot West Bromwich. Med bara sekunder kvar att spela var ställningen 1-1 och Alisson Becker skickades upp på en hörna som i princip var matchens sista spark. Trent Alexander-Arnold svingade in inlägget från vänster till just Alisson som likt den mest rutinerade av anfallare nickade in segermålet.

– Jag hoppas att han aldrig behöver göra det igen, eftersom det innebär att resultatet inte är optimalt för oss. Förhoppningsvis kan vi ha med oss rätt resultat tidigare! säger målvaktstränare John Achterberg till Liverpoolfc.com.

– Man vet aldrig. Han är inte den första målvakten att göra mål, men för Liverpool var han det och det var ett väldigt viktigt mål.

– Förhoppningsvis kan han fokusera på sitt målvaktsspel och försöka vinna matcher åt oss genom att hålla laget med i matchen. 

– Det var ett magiskt ögonblick. Efter allt han varit med om på utsidan av planen under året så var det väldigt fint, men det var också viktigt för oss som lag och klubb eftersom vi jagade Champions League-spel. Det var otroligt att han fick till en så bra nick. Jag är väldigt glad för hans skull, det var en fantastisk stund.

– Man vet ju att han kan spela fotboll, men jag har aldrig sett honom nicka på det viset tidigare! Men när han är med i smålagsspel så kan han hitta målet också, han har ett bra skott. Han är trygg med bollen. Att nicka den på det där viste, det var otroligt.

Alisson har under sin tid i Liverpool växt fram till en nyckelspelare för lagets framgångar.

– Han visar alltid att han är en vinnare, han ger alltid hundra procent, säger Achterberg.

– Han har bidragit med mycket till målvaktstruppen. Han har varit professionell i allt han gjort. Adrián bidrar också med bra inställning, Caoimhin (Kelleher) är alltid i gymmet och jobbar för att utvecklas. De lär sig av varandra.

– När unga spelare ser hur Ali tränar så kan de lära sig mycket, särskilt när det gäller hans reaktionsförmåga och det lugn han sprider på planen.

– Han är en bra kille som alltid ger allt - precis som vi förväntar oss av alla målvakter i truppen. Detsamma gäller oss som tränare, vi vill hela tiden utvecklas. Det är planen. 

Alisson har konkurrens om platsen mellan stolparna av Kelleher som under den gångna säsongen tagit sig förbi Adrián i rangordningen. Den unge målvakten fick tidigare i veckan göra seniordebut för det irländska landslaget. Han spelade 45 minuter och höll nollan mot Ungern.

– Jag pratade med honom när säsongen var slut och sa att han måste se till att bibehålla den nivån han visat och försöka att utvecklas ytterligare, berättar Achterberg.

– Jag såg Irlands match och jag tycker att han gjorde en bra debut när han kom in i andra halvlek. Han gjorde några fina räddningar för att se till att hålla nollan intakt. 

– Han är en väldigt bra kille som har fötterna på jorden. Som målvakt måste man hela tiden pusha sig själv för att hålla intensiteten uppe. Jag finns där för att hjälpa honom med det. Jag pushar honom så att han ska fortsätta att utvecklas.

– Alla målvakter är viktiga för oss och förhoppningsvis kan han fortsätta att göra det bra så att vi kan vinna fler titlar, det är därför vi gör vad vi gör.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer