Lagkamraternas hyllningar till Hendo

Bild till nyheten Lagkamraternas hyllningar till Hendo
Lagkamrater från då och nu öser beröm över Jordan Henderson som idag firar 10 år som Liverpoolspelare.
Trent Alexander-Arnold:

– En av hans bästa egenskaper är att han vet när han ska berömma dig och när han ska se till att man vaknar till liv. Jag tror att många har hört honom nu under det senaste året när det inte varit någon publik på läktarna!

– Han är väldigt högljudd, han pratar mycket och leder laget med både ord och handling. Han är en förebild för mig än idag. Han är inspirerande, hans historia är otrolig och att få se hur han växt både som spelare och människa, att han alltid gör rätt saker utanför planen, är fantastiskt.

– Först och främst är han en väldigt duktig fotbollsspelare, men han är vår motor, han spelar med enorm intensitet och har en grym vinnarmentalitet. Han leder laget igenom matcher med sin energi, sättet han spelar på är motiverande, han är alltid fokuserad till 100 procent. 

– Han spelar fortfarande som att han har mycket att bevisa för folk, men jag tror många skulle säga att han inte har det längre. Men det är ett sätt för honom att få ut det bästa av sig själv. Han är aldrig nöjd med det han har, han har uppnått väldigt mycket men vill fortfarande vinna mer.

James Milner:

– Han ville att någon annan skulle lyfta bucklan med honom (i Madrid 2019), men vi sa: "Nej, Hendo, det här är ditt ögonblick och du har förtjänat det. Du förtjänar att skrivas in i historieböckerna likt de andra lagkaptenerna som lyckats."

– Det summerar honom väldigt bra som person, att han ville dela med sig i den stunden. Det var allas stund, men han lyfte bucklan vilket var precis vad alla ville se. Jag tror att jag sa någonting i stil med: "Om någon annan lyfter den med dig så kommer jag att rugbytackla honom av scenen!"

– Det visar hans osjälviska sida. Han tänker alltid på andra. Han är vår ledare, han har inte förändrats efter den stunden, men han har nog blivit lite tryggare i rollen. 

– Jag tror att det är många som noterat vad han bidrar med till laget. Han har haft en del upp- och nedgångar under sin tid här men så är det för alla spelare. Att fylla Stevies skor är ingen lätt uppgift.

Virgil van Dijk:

– Jordan är en fantastisk kille, en bra människa, en fantastisk spelare, en otrolig lagkapten för klubben, en ledare. Jag har bara positiva saker att säga om honom. Jag hade en bra relation med honom innan (de blev lagkamrater), vi hade samma agent så vi hade en del kontakt och det bidrog till mitt beslut att komma till klubben.

– Han är en ödmjuk kille som jobbar hårt varje dag. Jag är glad för vad han har uppnått så här långt i sin karriär. Jag är glad över att han är min lagkapten. 

– Att vara lagkapten i Liverpool är en stor uppgift och han gör ett fantastiskt jobb. Det finns så mycket som händer bakom kulisserna som inte når ut till alla. Det gäller inte bara hur han hjälper laget, se bara på hur stort inflytande han hade på ligan under pandemin. Han förtjänar mycket beröm för hur han är som människa, han är godhjärtad, han bryr sig om människorna i sin omgivning.

Adam Lallana:

– Han har alltid varit ett ultimat proffs. Första gången jag märkte det var när jag spelade med honom i England och sedan när jag skrev på för Liverpool fick jag se det dag in och dag ut. Han offrar sig alltid för laget och uppvisar stora kvaliteter som ledare.

– Han är en familjeman, han älskar de små sakerna i livet så som sötsaker till exempel!

– Det finns många lager hos Jordan. När jag kom till Liverpool så pratade han inte med mig på två eller tre månader! Han hatar att jag säger det, men det är sant! Men gradvis så skalar man av några lager och då kommer det fram en glad kille som älskar att skämta, men han älskar det simpla, lugna livet.

– Vi är väldigt nära varandra, han är nog min bästa vän och våra fruar är väldigt bra vänner, precis som våra barn. Vi har en unik relation som kommer att vara för evigt.

– Han pratar när han någon pratar med honom, han tar inte ofta för sig i konversationer. Men ju mer man lär känna honom desto mer öppnar han upp sig. Han sätter alltid andra i första rummet, det är anledningen till att han är den bästa lagkaptenen jag spelat med och varför han vunnit alla titlar han vunnit.

Jamie Carragher:

– Han är en fantastisk ledare. Ibland tar det sig i uttryck i saker han gör utanför planen, det är bara att se på hur han agerat under de senaste 12 månaderna då han samlade alla lagkaptener för att stötta NHS. Han har alltid haft fina egenskaper som ledare.

– För att vara en stor lagkapten i Liverpool måste man vinna titlar. Den stunden (Champions League-finalen i Madrid) var ett ikonisk ögonblick och "the Hendo shuffle" är känt världen över nu! Han är en bra förebild för alla unga spelare över hela landet.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer