– Känner verkligen med Trent

Bild till nyheten – Känner verkligen med Trent
Trent Alexander-Arnold missar EM på grund av skada. Tidigare Liverpoolspelaren Adam Lallana har själv upplevt detta och vet vad den unge högerbacken går igenom just nu.

Efter en fantastisk vår där Trent Alexander-Arnold var Liverpools kanske allra bästa spelare så knep han en plats i den engelska EM-truppen trots att han petades från truppen tidigare under året. 

Högerbackens EM-drömmar dog dock strax efter att den slutgiltiga truppen presenterats. Med bara några minuter kvar att spela i träningslandskampen mot Österrike högg det till i låret och en undersökning visade att skadan skulle hålla honom borta i flera veckor framöver.

Alexander-Arnold själv beskrev på sina sociala medier att han var helt förkrossad över att missa mästerskapet. Nu får han stöd från tidigare lagkamraten Adam Lallana, en spelare som själv var med om att missa ett mästerskap på grund av skada.

"Trent var otröstlig när han blev skadad och det stod klart att han missar EM," skriver Lallana i The Times.

Alexander-Arnold var rejält nedstämd redan då han vandrade av planen mot Österrike.

"Jag har upplevt det själv, och jag kände igen tecknen. Jag kände verkligen med honom," fortsätter Lallana.

"Trent är bara 22 år gammal och den naturliga reaktionen hos folk kommer att vara att han får ju fler chanser. Det är helt sant, men det hjälper inte Trent just nu. Det finns inga ord som kan lindra smärtan han känner i dagsläget. Orden känns bara meningslösa."

"Det kommer att vara mycket känslor som han upplever under EM. Jag var på standby under VM 2018 efter att ha varit skadad under delar av säsongen med Liverpool, jag kom inte med i truppen. Självklart hejade jag på mitt land och mina lagkamrater, inte minst min bästa vän Jordan Henderson, men om jag ska vara ärlig så påverkades jag väldigt mycket av att behöva se mästerskapet på tv."

"Många tankar dök upp i huvudet. Varför jag? Varför skulle detta hända mig? Tänk om England vinner VM för första gången sedan 1966 och jag går miste om det? Jag hade behövt leva med det resten av livet. Man får dåligt samvete när man tänker på det sättet, man vill inte tänka så, men det var verkligheten där och då."

I sin text skriver Lallana också att han kommer att kontakta högerbacken för att stötta honom i den tuffa situation han befinner sig i.

Källa: Liverpool.no

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer