Phillips hyllar Thiago

Bild till nyheten Phillips hyllar Thiago
Efter en hackig inledning av sin Liverpoolkarriär blomstrade Thiago Alcantara under våren. Nat Phillips såg det bara som en tidsfråga innan det skulle klicka för spanjoren med tanke på vilken nivå han uppvisade på träningsplanen.

När Thiago Alcantara kom till Liverpool från Bayern München gjorde han det med enorma förväntningar på sig, det skulle dock dröja innan mittfältaren kunde infria dessa.

Bara några dagar efter att ha skrivit på för sin nya klubb testades han positivt för coronaviruset och när han återhämtat sig från det dröjde det inte lång tid innan Richarlison med en stygg tackling såg till att 30-åringen tvingades till en flera månaders lång rehabiliteringsperiod.

När Thiago gjorde comeback från knäskadan var det tydligt vilka kvaliteter han besitter, men det dröjde några matcher innan allt stämde fullt ut. Under våren var han en bärande spelare för laget när de tog åtta segrar på de tio avslutande matcherna. 

Lagkamraten Nat Phillips är mäkta imponerad av mittfältaren.

– Han är otrolig, särskilt när det gäller hans tekniska förmåga och spelförståelse, säger Philips till Liverpool Echo.

– Han rör på huvudet kostat, han vet alltid vad som försiggår omkring honom, in i minsta delta. Jag älskar hur han går in i dueller också, det är en sida av hans spel som jag uppskattar. 

– Jag tror att det fanns en del människor som tvivlade på honom i början av säsongen, men vi tränade med honom varje dag och vi visste, efter att ha sett honom på planen och med vetskapen om vad han uppnått tidigare, att ingen behövde vara orolig.

– Det kändes som att de inte hade sett någonting ännu, saker som han gjorde på planen lite senare under säsongen gjorde han konstant på träning, då tänkte man verkligen "wow, vilken spelare."

– Bara att få dela plan med honom är någonting jag kan blicka tillbaka på med stolthet eftersom han är en otrolig fotbollsspelare.

Phillips berättar att Thiago var väldigt stöttande gentemot honom när han kastades in i hetluften för att täcka upp för de skadade mittbackarna.

– Ibland kunde Thiago verkligen se till att jag fick beröm för vissa saker. Om vi exempelvis gjorde mål så kunde han komma över till mig och säga "det där kom tack vare din tackling eller nick."

– Gini (Wijnaldum) gjorde det också, även managern sa flera gånger hur nöjd han var. Sådant betyder mycket eftersom det kommer från personer som uppnått så mycket i den här sporten. Det är härligt att få sådant beröm. 


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer