– Han ser enorm ut

Bild till nyheten – Han ser enorm ut
Jamie Carragher ger sin syn på nyförvärvet Ibrahima Konate.

Liverpool har redan säkrat sin första värvning inför nästa säsong i form av mittbacken Ibrahima Konate. Klubben har aktiverat utköpsklausulen på £36M som fanns i spelarens kontrakt med RB Leipzig och därmed kan han ansluta till den röda truppen direkt vid försäsongens start. 

Konate kommer att erbjuda viktig bredd på mittbackspositionen med tanke på att det fortsatt är osäkert hur snabbt Virgil van Dijk, Joe Gomez och Joel Matip kommer att hitta tillbaka till toppformen efter deras långa skadefrånvaro. 

Fransmannen har hyllats av experter och scouter som ser honom som en av de mest spännande unga spelarna på sin position. Förmågor som lyfts fram hos mittbacken är ofta hans styrka och snabbhet, något som även Jamie Carragher noterat när han sett Konate i spel. 

Carragher känner stort förtroende för de som ansvarar för värvningar i Liverpool och tror därmed att Konate kommer att tillföra mycket till laget.

– Jag har sett honom spela i Champions League, särskilt förra säsongen då Leipzig gjorde det väldigt bra, säger Carra till Liverpool Echo.

– Även denna säsong har jag sett honom i Leipzig men också i franska U21-landslaget för några dagar sedan. Han ser enorm ut. 

– Han är stor, jag gillar storleken han besitter, han ser ut att vara en spelare som kan täcka stora ytor med sina stora kliv. När jag sett honom spela så har han tagit mycket plats, sedan litar man på Liverpool nu när det gäller värvningar, så är det bara.

– Sättet som de arbetet på under Jürgen Klopp och Michael Edwards tid i klubben, summorna de betalat, de köper spelare i en viss ålder, man kan lita på dem. 

– Så om Liverpool känner att någon är tillräckligt bra för att värva så har de supportrarna bakom sig med tanke på sitt fina facit. 

Konate har just nu semester där han laddar upp batterierna inför försäsongens start 12 juli.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer