– Min ålder är inget hinder

Bild till nyheten – Min ålder är inget hinder
Harvey Elliott hoppas kunna ta en plats i Liverpooltruppen inför nästa säsong.

Harvey Elliott imponerade under sitt utlån i Blackburn där han på 42 framträdanden gjorde sju mål och tolv assist. Med den fina säsongen i ryggen kommer han i sommar att få chansen att visa upp sig för Jürgen Klopp och tränarstaben när det blir dags för försäsong.

Elliott har setts som en supertalang ända sedan han anslöt till Liverpool som 16-åring. Nu har han hunnit bli 18 år gammal och ser inte åldern som ett hinder för att ta en plats i den röda truppen, vilket han är tydlig med när han i podcasten Ranks FC får frågan om vad hans målsättning är inför kommande säsong.

– Att vara med i laget. Min ålder är inte längre ett hinder för det. Man ser unga spelare inom fotbollen hela tiden, så det går inte att använda åldern som en ursäkt. Jag måste visa folk att de kan lita på mig, att jag kan spela för laget, säger Elliott.

Den ungen engelsmannen har identifierat en aspekt i sitt spel som han vill förbättra för att öka sina chanser att ta en plats i truppen.

– Jag måste göra fler mål. Titta bara på Salah, han tänker mål, mål, mål, mål. Han tänker hela tiden på att ta sig till rätt positioner och hur han ska göra mål när han får chansen.

– Jag måste utveckla den delen av mitt spel. Jag tror att assisten kommer att komma av sig självt om jag är i rätt position för att slå de rätta passningarna. Men nu handlar det om att jobba för att göra fler mål och bli snabbare. Jag vet att jag inte är bland de snabbaste spelarna, så jag måste använda huvudet för att ligga ett steg före alla andra. Det är mycket som jag måste jobba med för att bli en bättre fotbollsspelare.


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer