– Bästa beslutet för hans karriär

Bild till nyheten – Bästa beslutet för hans karriär
Andy Robertson känner med Virgil van Dijk som missar EM på grund av skada men ser beslutet att inte delta som positivt för både mittbacken själv och Liverpool.

Inför kvällens träningslandskamp mellan Skottland och Nederländerna har Andy Robertson pratat om Virgil van Dijks skadesituation. Mittbacken har valt att tacka nej till EM för att fokusera fullt ut på sin rehabilitering och på så sätt vara redo när Liverpools försäsong drar igång.

– Vid en viss tidpunkt kändes det kanske troligt att Virg skulle hinna bli spelklar till EM, säger Robertson till the Herald i en intervju som återges av Thisisanfield.com.

– Det såg ut som att den här matchen skulle vara hans första efter skadan, jag hade verkligen gillat att spela mot honom. 

– Jag har sett honom ta sig igenom sin rehabilitering, han hade det tungt i perioder, såklart, och nu är han ute på andra sidan med ett leende som växer sig större dag för dag.

– Han känner att han är nära att vara fit och redo för spel igen. 

Robertson menar att det är bra för Liverpools del att Van Dijk inte stressar fram en comeback.

– Jag vill alltid att det ska gå bra för mina vänner, att de ska spela i de största turneringarna om de kvalificerar sig. Att se att han inte kan spela är tufft, men han har fattat det bästa beslutet för sin karriär. Han verkar vara till freds med beslutet.

– Självklart är han besviken, men han har fattat det bästa beslutet för sin kropp och det var anledningen till att han tackade nej. Det är en stor förlust för dem (Nederländerna) men från ett själviskt perspektiv, om han är tillbaka fullt ut inför nästa säsong så hjälper det självklart Liverpool. Enligt mig är han världens bästa försvarsspelare och förhoppningsvis kan han visa det under de kommande säsongerna.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer