Hendo gör comeback ikväll

Bild till nyheten Hendo gör comeback ikväll
Jordan Henderson har inte spelat en match sedan i februari, men han är tillbaka i träning och kommer att få speltid när England träningsspelar mot Österrike.

Ikväll klockan 21:00 spelar England en träningslandskamp mot Österrike inför EM. För Liverpools lagkapten Jordan Henderson kommer matchen vara en viktig möjlighet till speltid i jakt på toppformen efter en vår av rehabilitering.

Henderson återvände till lagträning med Liverpool inför sista matchen för säsongen mot Crystal Palace och har därefter tränat med det engelska landslaget, men med tanke på att en ljumskskada hållit honom borta från spel ända sedan 20 februari är han inte i optimalt slag inför EM som drar igång om knappt två veckor.

Förbundskapten Gareth Southgate har pratat om Hendersons status och bekräftat att han kommer att få speltid mot Österrike.

– De svåraste besluten vi haft den här gången (när truppen skulle tas ut) rörde de skadade spelarna och huruvida vi skulle ta chansen att ta med dem eller inte. Jordan och Harry Maguire är två spelare som inte har haft de perfekta fysiska förberedelserna, sa Southgate på sin presskonferens i samband med truppsläppet igår.

– Jordan har tränat med laget hela veckan, vilket är bra. Han kommer att vara involverad när vi spelar (mot Österrike). Han har gjort det bra, men vi är realistiska när det gäller hans form. 

– Hendo har en del kvar att jobba på innan han är redo för turneringen, men hans ledaregenskaper har redan gett en effekt på gruppen. Vi anser att rutinen som dessa två spelare besitter och det faktum att vi kan få dem i tillräckligt bra form för att de ska kunna vara involverade i turneringen, gör att det är värt att ta med dem i truppen, särskilt med tanke på att vi har en större trupp på 26 spelare.

– De rutinerade spelarna är de som vet hur de ska vinna, de har deltagit i turneringar tidigare.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer