– Jag tror de hotar de nio klubbarna

Bild till nyheten – Jag tror de hotar de nio klubbarna
Real Madrid, Barcelona och Juventus vägrar släppa tanken på en europeisk superliga. UEFA:s president tror att trion hotar de nio klubbar som hoppat av projektet.

Som en konsekvens av den enorma ilska från supporterhåll efter beskedet om den nya superligan valde nio av tolv klubbar snabbt att dra sig ur projektet. Liverpools ägare Fenway Sports Group, med John W Henry i spetsen, konstaterade i en ursäkt till klubbens supportrar att beslutet att gå med i projektet var ett misstag.

Det är fortsatt tre klubbar som fortfarande är väldigt måna om att en ny superliga ska bli verklighet: Real Madrid, Barcelona och Juventus. De har kritiserats kraftigt från UEFA:s håll och i en intervju med Telegraph fortsätter presidenten Aleksander Ceferin med det hårda tonläget mot trion.

– Jag tror att de hotar de nio andra klubbarna. Alltså, är det rätt sätt att komma tillbaka in i familjen igen? Att hota dem? säger Ceferin.

– Jag tycker fortfarande inte att vi ska döma de sex engelska klubbarna så hårt, de insåg sitt misstag. För mig kom det som en stor överraskning att de inte förstod vad de gav sig in på, men det kräver en grad av storhet för att erkänna att man gjort fel och komma tillbaka.

– Jag tror att de tre klubbarna som fortfarande tror att det finns en superliga har hjälpt oss på ett sätt, de har gjort det lättare att prata om solidaritet och sådana saker. Folk lägger skulden på de amerikanska ägarna i de engelska klubbarna, men glöm inte att de tre klubbarna som tror att jorden är platt är en italiensk klubb och två från Spanien.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer