Toppade fair play-ligan - igen

Bild till nyheten Toppade fair play-ligan - igen
För femte säsongen i rad var Liverpool det lag som drog på sig minst antal kort i Premier League.

Liverpool lyckades trots en rejält stormig vinter knipa en tredjeplats i Premier League, en imponerande bedrift med tanke på vilka skadeproblem som förföljde laget under säsongens gång. 

Imponerande är också att The Reds slutade i topp i den så kallade fair play-tabellen, detta för femte säsongen i följd vilket innebär att de varit i topp på den fronten ända sedan Jürgen Klopp blev manager.

Faktum är att inte en enda Liverpoolspelare fick syna det röda kortet säsongen 2020/21. Senaste gången laget fick en man utvisad var i matchen mot Brighton i november 2019 då Alisson tvingades lämna planen.

Det lag som fick flest röda kort var Brighton med sex stycken, tätt följda av Arsenal med fem.

När det gäller de gula korten så drog Liverpool på sig 40 stycken, vilket även det var lägst av alla lag. Värst var Sheffield United med 73.

Den totala tabellen fastställs genom att lagen tilldelas en poäng per gult kort, tre för två gula som leder till rött och fem för ett direkt rött kort. Det gäller alltså att ha så låg poäng som möjligt.

Liverpool slutade etta i tabellen med 40 poäng, i hasorna har de Burnley som kom tvåa med 48 poäng medan Wolverhampton kom trea med 54 poäng. Värst i klassen var Sheffield United med totalt 88 poäng.

Källa: Mirror, transfermarkt

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer