– Han är en klasspelare

Bild till nyheten – Han är en klasspelare
Journalisten Ralph Honigstein, med tysk fotboll som expertområde, menar att Liverpool gjort en utomordentligt bra värvning i form av Ibrahima Konate.

Ibrahima Konate är klar för Liverpool och kommer att ansluta till sitt nya lag 1 juli. Just nu är han på landslagssamling med det franska U21-landslaget som ska spela slutspel i U21-EM.

Mittbacken kommer till Liverpool med betydande erfarenhet efter spel i både Bundesliga och Champions League med RB Leipzig.

– Han är en väldigt teknisk mittback, säger Ralph Honigstein till Liverpoolfc.com innan han även nämner styrkor som fysiken och förmågan att lösa spelet.

– Ser man till hans utveckling som spelare har den varit ganska bra med tanke på att han gått från att vara en spelare som värvades gratis till att vara en spelare som ses som en lösning på ett av Liverpools problem inför nästa säsong.

– Han är en klasspelare, så enkelt är det. Om det är sant att mittbackar, likt centrala anfallare, mognar lite senare i sitt spel - Van Dijk är ett bra exempel på det - så har han potentialen att nå väldigt långt.

– Jag tror att han kan uppnå stora saker. Enligt mig är det här en riktigt bra värvning.

Efter att ha sett Konate spela i RB Leipzig tror Honigstein att anpassningsperioden i Liverpool kommer att bli kort.

– Det krävs alltid lite anpassning när man kommer till Premier League, men Liverpool spelar på ett liknande sätt som Leipzig på många sätt, med hög backlinje och sättet att pressa, men självklart finns vissa olikheter.

– Jag tror att han är redo att spela på den här nivån. Jag tror att Leipzig varit medvetna om att han är en spelare som skulle ha många intressenter, det var därför de skrev in en utköpsklausul, det känns som att de visste att Leipzig inte var klubben han skulle stanna i för alltid. 

Konate är endast 22 år gammal. Honigstein tror att Jürgen Klopps facit när det gäller att utveckla spelare var en bidragande faktor till att mittbacken valde att skriva på för Liverpool.

– Det hjälper givetvis om man vinner Champions League och Premier League och att de har ett rykte om att vara en bra plats för att utvecklas som spelare.

– Det är väldigt få spelare som kommit till Liverpool och inte utvecklats sedan Jürgen Klopp kom till klubben. Det finns några få, men i det stora hela så verkar varje spelare bli bättre. Jag tror att det var en av anledningarna till att han (Konate) ville gå dit.

– Jag tror att Konate känner sig säker på att han kan få mycket speltid, bli en viktig spelare för laget och att Klopp kommer att ge honom förutsättningar för bästa möjliga utveckling.

– Han besitter verkligen en enorm potential, avslutar Honigstein.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer