– Förstår inte varför jag pekades ut

Bild till nyheten – Förstår inte varför jag pekades ut
Ex-röde Alberto Moreno pratar om den enorma kritik han fick utstå efter finalförlusten mot Sevilla i Europa League och relationen till Jürgen Klopp.

Alberto Moreno spenderade fem år på Merseyside mellan 2014-2019 och var i perioder väldigt kritiserad för sina insatser. En specifik match som ledde till mycket kritik riktat mot vänsterbacken var finalen i Europa League 2016 då Liverpool förlorade med 3-1 mot Sevilla.

Den numera Villareal-spelaren menar att han inte förstår varför just han fick så mycket kritik för sin insats.

– Jag förstår fortfarande inte varför jag fick så mycket kritik, säger Moreno till The Guardian.

– Vid första målet blev jag tunnlad, absolut, men jag är försvarsspelare. Spelare tar sig förbi Sergio Ramos som är världens bästa mittback, varför kan det inte hända mig?

– Än idag förstår jag inte varför jag pekades ut. Hela laget gjorde en dålig insats. Jag tycker inte att det är OK. Folk lägger skulden på en individ. Det var som att det var jag som hade förlorat finalen. Det är tufft. Man kan inte släppa det. 

– Jag läste i tidningar och på sociala medier, jag lägger vanligtvis inte så stort fokus på sociala medier eftersom det är så mycket falskhet som sprids, men överallt var det "Alberto, Alberto, Alberto." Jag kommer aldrig förstå varför jag kritiserades så kraftigt.

– Det var starten på ett år utan speltid.

Säsongen 2016/17 beslutade sig Jürgen Klopp för att spela James Milner som vänsterback innan Andy Robertson värvades in sommaren som följde.

– Min relation till Jürgen Klopp var perfekt, han och Unai är de bästa tränarna jag någonsin haft, säger Moreno.

– Han vet hur man får ut det bästa av sina spelare, han vet alltid vad han ska säga i varje enskild situation och han kan få hela gruppen att gå ut och "käka upp" motståndarna. Men om han hade skyddat mig så hade han visat fortsatt förtroende, gett mig fler chanser, men det hände inte. Jag vet inte om det var Klopp eller klubben.

– Efter finalen mot Sevilla spelade James Milner vänsterback. Om en tränare spelar en högerfotad mittfältare där så är det tydligt att han inte vill ha mig.

– Men efter den säsongen började jag få speltid igen. Jag kom tillbaka till det spanska landslaget efter tre år, men sedan skadade jag foten. Då tog Andy Robertson sin chans. Han spelade så pass bra och det var det - jag fick inga fler chanser.


12 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer