Finalförlust för U18

Bild till nyheten Finalförlust för U18
Aston Villa tog hem FA Youth Cup efter att ha besegrat Liverpool med 2-1 i finalen.

Aston Villa öppnade finalen i ett högt tempo och hade redan 12 minuter in i matchen spelat till sig en 2-0-ledning. Ben Chrisene gjorde 1-0 med ett lågt avslut vid stolpen innan Billy Koumetio orsakade en straff som anfallaren Brad Young tog vara på.

Liverpool hade en jättechans att reducera strax därefter, men sedan var det Aston Villa för hela slanten under resterande del av den första halvleken: de skapade chans efter chans, träffade stolpen, sköt tätt utanför, men lyckades inte utöka sin ledning.

I den andra halvleken växte Liverpool in i matchen allt mer och inhoppande Melkamu Frauendorf gav sitt lag hopp i slutskedet när han gjorde 2-1 efter en hörna från James Norris. Under matchens avslutande tio minuter pressade de unga röda på för en kvittering men nådde inte hela vägen. Därmed blir det Aston Villa som kan titulera sig FA Youth Cup-mästare 2021.

Liverpools lag: H.Davies; Bradley, Quansah, Koumetio, Norris; Stephenson, Corness (Frauendorf 46'), Morton; Musialowski, Balagizi, Woltman