Osannolik skadestatistik

Bild till nyheten Osannolik skadestatistik
Liverpool lyckades tillslut knipa en tredjeplats i Premier League, en stor bedrift med tanke på hur enorma skadeproblem påverkat laget under säsongens gång.

För någon vecka sedan sa Jürgen Klopp att det vore en av de största bedrifterna någonsin om hans lag lyckades säkra en plats i nästa års upplaga av Champions League, detta med tanke på alla problem de tvingats hantera, inte minst på skadefronten.

Lagets försvarsgeneral - och världens bästa mittback - Virgil van Dijk hann bara göra fem matcher i Premier League innan hans säsong avslutades i förtid på grund av den knäskada han åkte på i matchen mot Everton på Goodison Park. 

Sedan tvingades mittbackskollegorna Joe Gomez och Joel Matip även de kasta in handduken för säsongen till följd av skador. 

Dessutom missade nyförvärvet Diogo Jota, som kom in i laget och levererade omedelbart, i princip hela vinterperioden, även han på grund av en knäskada.

Sommarens stjärnvärvning, Thiago Alcantara, fick sitta vid sidan i tre månader efter att ha tacklats fult av Richarlison i samma match som Van Dijk skadade sig.

Lagkapten Jordan Henderson drog sedan på sig en skada som innebar att han missade de avslutande månaderna av säsongen. 

Den stora skadeproblematiken, och hur den faktiskt påverkat Liverpool när det gäller att spelare varit otillgängliga, blir extremt tydlig med siffror som cirkulerar på sociala medier efter segern mot Crystal Palace. Så här många matcher har Liverpoolspelare missat, alla turneringar inräknade, på grund av skada:

Diogo Jota - 21 matcher

Virgil van Dijk - 46

Joe Gomez - 40

Joel Matip - 28

Jordan Henderson - 17

James Milner - 13

Naby Keita - 24

Alex Oxlade-Chamberlain - 20

Fabinho - 11

Thiago - 21

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer