– Så stolt över lagets insats

Bild till nyheten – Så stolt över lagets insats
Liverpool slutar trea i Premier League trots en problemfylld säsong. Jürgen Klopp var på glatt humör efter att ha sett sitt lag besegra Crystal Palace inför 10 000 supportrar på Anfield.

Backar man bandet några veckor såg en Champions League-plats ut att vara utom räckhåll för Liverpool som halkat ned långt i tabellen på grund av en tuff vinter där de hade enormt svårt att få med sig de resultat de önskade.

Men när säsongen nu är avslutad kan de konstatera att de slutar trea i Premier League och är klara för Champions League-spel kommande säsong. 

– Jag kan inte tro det, det är otroligt. Det här är det bästa jag kunde ha tänkt mig, vi ville ha den här känslan, den här matchen och den är atmosfären, sa Klopp till BBC efter slutsignalen.

– Att sluta trea är otroligt, grabbarna ska ha så stort beröm, jag kan knappt tro hur det sett ut för oss under de senaste veckorna - otroligt. 

Han utvecklade sitt beröm till spelargruppen i en intervju med Sky Sports.

– Jag är så stolt över lagets insats under de tuffa tiderna. Åtta vinster på de tio senaste matcherna, två kryss, det är imponerande.

– Det här var inte vårt år att vinna titeln, men jag är väldigt glad över en tredjeplats.

Skadeproblemen följde laget in i det sista. Rhys Williams fick en känning i baksida lår efter matchen mot Burnley men klarade sig igenom avslutningen mot Crystal Palace och bidrog till den säkrade Champions League-platsen.

– Även när det har gått bra för oss har vi fått dåliga besked samtidigt, skador har förföljt oss hela säsongen. Senast vann vi med 3-0 mot Burnley och Rhys Williams fick en hamstringskada utan att någon visste om det.

– Det är någonting vi har fått kämpa för att ta oss igenom. Detta var verkligen härligt att få uppleva, sättet som vi klarade att kriga vidare. Man lär sig ingen bättre läxa om livet.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer