​Rapport: CL-platsen är säkrad!

Bild till nyheten ​Rapport: CL-platsen är säkrad!
Liverpool gjorde vad som krävdes och avslutade med en säker 2-0-seger – och därmed väntar Champions League-fotboll till hösten. Vi lyckades faktiskt roffa åt oss tredjeplatsen då både Chelsea och Leicester förlorade.

Det blev en nervig inledning på säsongens sista match där Liverpool tillät Crystal Palace att komma fram i flera offensiva räder. Allra närmast att ge gästerna ledningen kom Andros Townsend som blev fri från halvplan, men engelsmannen sköt precis utanför.

Efter en viss press från Crystal Palace tog Liverpool över och började skapa chanser åt andra hållet. Mohamed Salah hade ett jätteläge att ge Sadio Mané ett öppet mål men valde att gå på eget avslut som räddades av Guaita. Även Rhys Williams hade en fin chans på hörna, men nicken gick över från nära håll.

Det blev tillslut Mané som gav de röda den så viktiga ledningen. En hörna från Andy Robertson skarvades mot borte av Williams där Roberto Firmino fick en tå på bollen innan Mané dunkade in 1-0.

1-0:

Den andra halvleken öppnade i ett något lägre tempo där Liverpool kontrollerade matchbilden. Trots en uddamålsledning var det aldrig särskilt nära att Palace skulle hitta någon kvittering.

I 74:e minuten såg Mané till att stänga matchen med ett distinkt skott som letade sig in i nät genom en touch på Palace-försvarare.

2-0:

Efter 2-0-målet spelade hemmalaget mest av matchen, dock jagade Salah på i jakten på seger i skytteligan, dock utan framgång.

Palace lyckades aldrig skapa något offensivt tryck och därmed kunde Liverpool med lätthet säkra de tre poängen som säkrar Champions League-spel nästa säsong.