– Vi har hittat formen i rätt tid

Bild till nyheten – Vi har hittat formen i rätt tid
Andy Robertson ser fram emot helgens avgörande match mot Crystal Palace och hoppas att laget kan säkra en Champions League-plats inför supportrarna som återvänder till Anfield.

Liverpool är uppe på fjärdeplatsen i Premier League efter 3-0-segern mot Burnley i onsdags. Inför sista omgången är förutsättningarna sådana att om Liverpool vinner har de i princip säkrat en Champions League-plats med tanke på att de har fyra måls bättre målskillnad än Leicester.

The Reds har hittat formen under de senaste veckorna med en förlustfri svit på nio matcher varav sju segrar.

– En väldigt bra tid att hitta formen igen, vi har hittat den i precis rätt tid, när vi behövde det som allra mest, säger Andy Robertson till Liverpoolfc.com.

– För fem eller sex veckor sedan var situationen helt annorlunda, alla räknade bort oss, men vi trodde att om vi kunde spela ihop några resultat i följd, sätta press på lagen framför, så skulle vi ha en möjlighet. Det har visat sig stämma, men det avgörs i absolut sista omgången.

– Realistiskt sett så var det nog det bästa scenariot för oss. Det är tre lag som slåss om det, Chelsea, vi och Leicester. Vi har gett oss själva en chans, det är allt vi kan be om. Vi måste prestera på topp mot Crystal Palace, det är aldrig lätt att möta dem.

– De har en extra motivationsfaktor då det är Roy Hodgsons sista match, jag är säker på att de vill ge honom ett värdigt avsked. Vi måste ändå se till att använda vår motivation till vår fördel och prestera på samma nivå som vi gjort under de senaste veckorna.

– Om vi kan ta med oss den positiva attityd och den positiva känsla vi har just nu in i matchen så har vi en god chans att vinna.

En spelare som bidragit till Liverpools fina form är Thiago Alcantara som verkligen hittat sig själv på planen.

– Det är alltid tufft för spelare som ansluter, särskilt spelare som Thiago som är ett så stort namn inom fotbollen. Han behövde tid att anpassa sig, sedan fick han en allvarlig skada mot Everton. Under de senaste sex till åtta veckorna har vi sett vad Thiago kan bidra med i den här klubben, säger Robertson.

När det ska avgöras på söndag kommer 10 000 supportrar att vara på plats på Anfield.

– Jag är så taggad. Det är lätt att säga att fotbollen inte är någonting utan supportrarna men under de senaste veckorna har det visat sig. Vi kom ut samtidigt som Burnley när vi skulle värma upp och det mottagande de fick var otroligt. Det gav till och med oss ett lyft, hur konstigt det än låter. 

– Våra supportrar kommer stötta oss enormt mycket. Att våra familjer kan komma på plats igen är också betydelsefullt för oss. Vi måste se till att det blir den härliga stund vi alla hoppas på. Vi måste ge supportrarna någonting att fira. Förhoppningsvis kan den här långa, tuffa, uttröttande säsongen avslutas positivt. 

– Målsättningarna inför säsongen kanske var något annorlunda än detta, men vi är i en position där vi kan nå Champions League, med tanke på hur situationen var för sju eller åtta veckor sedan, så tror jag att alla Liverpoolsupportrar världen över skulle vara nöjda med det.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer