– Kämpar för att ta vara på chanserna

Bild till nyheten – Kämpar för att ta vara på chanserna
Alex Oxlade-Chamberlain är glad över att han fick betalt för hårt arbete i och med målet mot Burnley.

Alex Oxlade-Chamberlain var tillbaka i matchtruppen i samband med matchen mot Burnley efter sjukdom.

Mittfältaren kom in från bänken i matchens slutskede och såg med en fin aktion i offensivt straffområde till att utöka Liverpools ledning till 3-0. Målet var engelsmannens första för säsongen i ligasammanhang.

– Jag är otroligt glad över att vara en del av det här laget och att spela för den här klubben, det är precis vad jag vill göra, säger Oxlade-Chamberlain till Liverpoolfc.com.

– Det är allt jag har fokuserat på, att se till att kämpa så hårt jag kan för grabbarna och även på träning för att se till att managern har alternativ. 

– Det gäller att hålla huvudet högt och ge allt när man väl får chansen. Jag hade gärna bidragit som jag gjorde idag några fler gånger under säsongen.

– Men ibland har man sådana här perioder inom fotbollen, jag har varit med om tuffa saker i min karriär så att bara vara fit och ha chansen att spela är skönt, det är en bra grund att bygga vidare på.

– Jag har känt mig i bra form under en tid nu och jag jobbar så hårt jag kan för att hjälpa laget att nå en topp fyra-placering.

– Jag ska se till att jag är redo att bidra varje gång jag får chansen. Jag är glad att jag lyckades den här gången.

Slutresultatet skrevs till 3-0 men Burnley var inte ofarliga under matchen.

– Jag skulle inte säga att det var en komfortabel match, Burnley gjorde det de alltid varit bra på.

– De ser till att göra det svårt för sina motståndare och sedan hade de fina offensiva krafter längst fram. Mittfältet gjorde också ett bra jobb, de jobbade hårt. Vi visste vad som krävdes av oss, försvarspel av högsta kvalitet och att aldrig tappa fokus.

– Vi visste att det skulle krävas tålamod för att hitta ytor och bryta ned dem. Grabbarna lyckades verkligen med det.

– Det var inte lätt, grabbarna längst bak, Nat och Rhys, de var otroliga igen och det ger oss en grund att stå på. Det gäller även Ali han gjorde det bra i inläggssituationer och spred en trygghet. 

– Jag tycker också att mittfältet var riktigt bra och de tre anfallarna bidrar alltid, jag tycker att Bobby fungerade väldigt bra som länk mellan mittfältet och anfallet. I det stora hela så måste vi vara nöjda med insatsen.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer