"Liverpool uppvisar mästarform"

Bild till nyheten "Liverpool uppvisar mästarform"
Läs vad brittisk media skriver efter segern mot Burnley som tar Liverpool upp på en fjärdeplats - både Nat Phillips och Thiago hyllas.
Ian Ladyman, Daily Mail:

"Liverpool var mer än tillräckligt bra på Turf Moor. Lagets form under de senaste två månaderna har tagit dem tillbaka till en respektabel nivå."

"Sedan förlusten mot Fulham på hemmaplan 7 mars har Klopps lag tagit 23 av 27 möjliga poäng genom sju segrar och två kryss. Det har varit en stark insats efter en vinter där misären inte såg något slut."

"Det har faktiskt varit en mästarform de uppvisat."

Paul Gorst, Liverpool Echo:

"Klopp talade om matchen som en semifinal när han mötte pressen i tisdags och hans lag spelade som så var fallet när de besegrade ett begränsat Burnley som fortsätter att leva kvar i Premier League trots deras bristande taktiska plan."

"Nu är det bara finalen kvar att vinna för the Reds som faktiskt var hela tio poäng och nio mål bakom Leicester för åtta matcher sedan."

"Liverpool har nått en peak i helt perfekt tid med en förlustfri svit på nio matcher som innehållit sju segrar."

Neil Jones, Goal:

"Räddningsaktionen är nästan slutförd."

"Med en match kvar att spela är en Champions League-plats inom räckhåll. Efter alla bakslag och all kritik har Liverpool återvänt från de döda och är tillbaka i form. De har nu allt i egna händer."

"Den röda maskinen har vaknat till liv i precis rätt tid. Onsdagens 3-0-seger mot Burnley tog dem upp på en fjärdeplats i Premier League för första gången sedan i mitten av februari."

"De är det mest formstarka laget i ligan då de spelat med en beslutsamhet och arbetsinsats som man kan förvänta sig från ett Klopp-lag, från ett Liverpoollag."

Alex Milne, Mirror:

"Mitt I bland Liverpools alla problem på mittbackspositionerna under säsongen har Nat Phillips klivit fram som en osannolik kulthjälte bland de röda supportrarna."

"Phillips speltid kommer helt klart att minska när Virgil van Dijk och Joe Gomez återvänder nästa säsong, men sättet han har bidragit till laget kommer inte att glömmas av Jürgen Klopp."

"Den tidigare Boltontalangen har bevisat att han är bra nog att kliva in när det behövs. Om han inte har en plats i Liverpool i framtiden så har han visat att han kan vara en bra värvning för något annat lag i Premier League."

This is Anfield:

"I flera matcher i följd har Thiago Alcantara varit den bästa spelaren i Liverpool, eller åtminstone en av de bästa."

"Återigen så dominerade han matchen igenom när han hittade de mikroskopiska hål som fanns i Burnleys mittfält, han höll uppe farten i spelet och hittade öppningar både för sig själv och sina lagkamrater."

"Det var intressant att se hur han var längre ned i planen är Fabinho i stunder, han hämtade upp bollen mellan mittbackarna innan han tog sig förbi brassen och verkade högre upp i planen."

"Det har tagit en stund för honom att nå till den här nivån, men är det så konstigt? Ny liga, nytt lag, covid, ingen försäsong, en skadefylld trupp och en tre månader lång frånvaro på grund av skada själv."

"Nu har Thiago hittat sin plats. Det här är kvalitet. Det här är Thiago."

Chris Bascombe, Telegraph:

"Det verkade som att Phillips, sjättevalet på mittbacksplatsen som stod för en fin prestation på båda planhalvor på Turf Moor, hade tagit Virgil van Dijks ande till sig."

"Phillips har nu gjort sitt första mål för Liverpool med nicken han slog till med i den andra halvleken. Men det skrapar bara på ytan när man tänker på vad han bidrog med. Han spelade som att han hade slängt sig framför en kanonkula för att se till att Burnley inte gjorde mål."

"Rensningen på mållinjen i den andra halvleken såg till att Burnley inte kunde reducera och därmed gav han Liverpool chansen att spela av matchen utan rädsla. Han jagade och kämpade i varje duell med den formidable anfallaren Chris Wood."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer