​– Föredrog rensningen på mållinjen

Bild till nyheten ​– Föredrog rensningen på mållinjen
Nat Phillips menar att han njöt mer av att rensa bort bollen på mållinjen än sitt första mål för Liverpool.

Nat Phillips var inblandad i mycket i den andra halvleken i 3-0-segern mot Burnley. Mittbacken nickade in 2-0 och lyckades sedan hålla lagets nolla intakt med en nickrensning på mållinjen. I det stora hela var det en fin insats från engelsmannen som blev utsedd till matchens lirare.

Segern innebär att Liverpool är fyra i Premier League-tabellen med en omgång kvar att spela.

– Det är väldigt viktigt, för oss har det varit allra viktigast att nå topp fyra, målet var att nå dit idag. I det här skedet av säsongen, med tanke på vad vi försöker att uppnå, så spelar det ingen roll hur vi vinner matcherna, bara vi får tre poäng, det är allt som räknas, sa Phillips till Sky Sports efter matchen.

– Pressen är fortfarande på oss, det finns inga marginaler för oss att tappa i nivå. Vi vet att vi behövt vinna dessa matcher så vi har steppat upp en nivå och presterat bättre, om vi inte presterat på topp har vi ändå lyckats lösa en seger.

Trots att det blev en seger med tre måls marginal var Burnley inte helt ofarliga på sin hemmaplan inför supportrarna.

– Det var tufft. Det var en svår, fysisk match, en av de tuffaste jag har spelat den här säsongen. Burnley ska ha beröm för att de gjorde det svårt för oss, men det var härligt att se att vi lyckades att göra tre mål och ta vara på våra chanser.

Phillips fick en fråga om vad han föredrog mest - rensningen från mållinjen eller målet:

– Rensningen, alla dagar i veckan! Det är mitt jobb att hålla bollen borta från målet. Om jag kan göra mål också så är det roligt, en bonus, men jag föredrar helt klart att hålla nollan.

På söndag väntar säsongens sista match när Crystal Palace gästar Anfield. En seger lär räcka till en Champions League-plats med tanke på att de röda förbättrade sin målskillnad nämnvärt på Turf Moor.

– Jag ser fram emot matchen, det blir en bra helg. Jag är taggad. Nu gäller det att vi återhämtar oss, vilar upp oss, förbereder oss för en sista push och förhoppningsvis räcker det för att ta en Champions League-plats, avslutade Phillips.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer