– Jag älskar Nat och det vet han om!

Bild till nyheten – Jag älskar Nat och det vet han om!
Jürgen Klopp är glatt överraskad över att Liverpool är tillbaka på en topp fyra-placering men påpekar samtidigt att jobbet inte är slutfört med tanke på att det återstår en match av säsongen.

Liverpool tog tre poäng mot Burnley och klev därmed förbi Leicester City i tabellen och upp på en fjärdeplats.

Det var självklart en glad Jürgen Klopp som höll sin presskonferens efter matchen.

Klopp om att laget är fyra med en match kvar att spela:

– Jag kunde inte varit nöjdare, om jag ska vara ärlig. Jag förväntade mig inte det här. Jag tar ingenting för givet, jag visste hur tuff vår säsong har varit. Jag hörde att senaste gången vi var bland de topp fyra var i februari, det är fallet eftersom vi inte vann så många matcher under en period. Men nu under de senaste 8-10 matcherna så har vi hittat tillbaka på rätt spår.

– Om vi vinner på söndag så kvalificerar vi oss troligtvis - beroende på hur matcherna för Leicester och Chelsea går - för Champions League. Det är galet att vi kommit så här nära, men vi är inte framme ännu. När man vinner en semifinal går man till final. Det är fallet för oss nu, vi ska ge allt för att vinna den.

Om hur laget lyckats ta sig till den här positionen:

– Genom att bara fortsätta att jobba, fortsätta tro och fortsätta att utvecklas. Vi har inte tänkt för långt fram i tiden, vi har fokuserat på en match i taget. Det är sådana saker det handlar om, det är inte mer än så, man måste fortsätta kämpa, vilket vi har gjort.

– Det är otroligt tufft för grabbarna just nu och ibland behöver man lite tur också. Ikväll var vi bra nog och vi måste se till att vara det även på söndag.

Om hur glad han är för Nat Phillips skull:

– Väldigt, väldigt glad. Jag älskar honom, det vet han om! Vi får se om vi lyckas nå hela vägen eller inte, låt oss prata mer efter Crystal Palace-matchen. Nu ska vi fokusera på att avsluta säsongen och om ni sedan vill skriva en bok om båda grabbarna, Nat och Rhys, så är det nog inga svårigheter.

– Men nu ska vi spela den sista matchen och grabbarna måste fortsatt vara fokuserade, de måste återhämta sig och allt sådant. Sedan kan vi prata om det här. Jag lovar att, om du vill, svara på din fråga i en timme.

Om insatsen mot Burnley:

– Väldigt bra, en mogen insats där vi dock inledde på en nivå som inte höll världsklass, om man säger så. Det såg nervigt ut i början i vårt passningsspel, vi slarvade bort bollen och gjorde det enkelt för Burnley. Men efter cirka 15 minuter så hittade vi tillbaka och spelade fin fotboll. Det hjälpte väldigt mycket att vi kunde spela sådan typ av fotboll ikväll, göra den typen av mål.

– Vi missade två stora chanser i början, men vi spelade väldigt bra. Vi gjorde ett fint mål och sedan det andra målet från Nat efter en fin aktion av Sadio. Vid det tredje målet så visade Oxlade upp sig från sin bästa sida. Det verkar som att tajmningen är perfekt, men vi är inte färdiga ännu, det vet vi.

– Utan en sådan här typ av insats har man ingen chans här. Burnley är för starka i sitt sätt att spela. De fokuserade på våra mittbackar och det var svårt för oss att försvara, men grabbarna gjorde det väldigt bra och vi behövde varenda bra prestation där ute på planen ikväll.

Källa: Liverpoolfc.com

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer