Thiago: Burnley är nästa final

Bild till nyheten Thiago: Burnley är nästa final
Thiago Alcantara menar att det krävs samma inställning och vilja mot Burnley på Turf Moor som i segern mot West Bromwich.

På onsdag spelar Liverpool sin näst sista match för säsongen. Motståndare är Burnley och spelplats Turf Moor. Laget kommer till matchen med vetskapen om att tre poäng är det enda som gäller i kampen om Champions League-platserna.

Att the Reds är med i fighten fortfarande kan de tacka Alisson Becker för efter dennes osannolika avgörande i slutsekunderna på The Hawthorns i söndags. 

Thiago är nöjd över segern mot West Bromwich men påpekar att den kommande utmaningen är som en ny final för laget.

– Vi ska möta Burnley och det kommer att bli en tuff match, konstaterar mittfältaren i en intervju med Liverpoolfc.com.

– Det är nästa final för oss, det är den viktigaste matchen. 

– Vi var alla väldigt känslofyllda efter det som hände (segern mot West Brom) med tanke på vad vi har varit igenom, särskilt Alisson på grund av hans situation. Så vi är väldigt glada över segern men ännu gladare för hans skull. 

– Det är så fotbollen kan vara. Som jag alltid säger, man kan vinna utan att riktigt ha sin dag medan man kan spela otroligt men ändå förlora. Sådan är fotbollen.

– I slutändan skapade vi chanser och förtjänade segermålet, så vi är väldigt glada.

Liverpool hamnade i tidigt underläge mot Sam Allardyces lag efter mål från Hal Robson-Kanu, men spelarna jobbade hårt för att komma ikapp och tillslut vända till seger.

– Vi alla försökte, men deras målvakt stod i vägen och räddade våra chanser. Ibland stämmer det, ibland stämmer det inte, säger Thiago.

– Vi tittade på klockan i slutet, sista minuten, de hade bara gett oss fyra minuter och vi tänkte "OK, nu skapar vi chans efter chans efter chans men ingenting vill in." Men i slutändan så hände det som hände, sådan är fotbollen. Jag är väldigt glad för det.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer