– En av de största bedrifterna någonsin

Bild till nyheten – En av de största bedrifterna någonsin
Jürgen Klopp menar att en säkrad plats i Champions League nästa säsong för Liverpool hade varit en av de största bedrifterna någonsin med tanke på alla problem som uppstått under säsongen.

Alla som följer Liverpool nära är medveten om problemen som laget tvingats hantera under säsongen 2020/21. Vad som skulle bli en säsong där the Reds försvarade sin Premier League-titel har utvecklats till en säsong där de kommer att behöva slåss om en Champions League-plats in i det sista.

Skadeproblem har sett Virgil van Dijk, Joe Gomez och Joel Matip - lagets tre främsta alternativ på mittbackspositionerna - missa stora delar av säsongen, även lagkapten Jordan Henderson och nyförvärvet Diogo Jota - som visade vilka kvaliteter han besitter från första stund i den röda tröjan - har missat en betydande del av matcherna. Nu är dessutom båda mittbacksersättarna som värvades in i januari, i form av Ozan Kabak och Ben Davies, skadade. 

Utöver skadorna har truppen drabbats av personliga tragedier där Alisson Beckers pappa och Jürgen Klopps mamma gått bort. Coronapandemin har inneburit att ingen av dem kunnat resa hem för att sörja med sina familjer. 

I en intervju med Sky Sports berättar Jürgen Klopp om hur stor bedrift han anser att det skulle vara om laget når en topp fyra-placering och säkrar Champions League-spel nästa säsong.

– Enormt stort, en av de största bedrifterna någonsin. Jag vet hur det låter, jag vet, men det är sanningen. Alla här ser det på det sättet, säger tysken.

– Om man vill skriva en bok om en säsong och vara deprimerad efteråt så skulle man nog välja den här säsongen. Man skulle tänka, hände verkligen allt detta? Många saker når inte heller ut till allmänheten. Vi har haft många saker att hantera. 

– Men här är vi, det som har hänt detta år har fortfarande lett till att vi har vårt öde i egna händer med två matcher kvar att spela.

– Vi ser fram emot matchen mot Burnley, men vi vet hur tufft det kommer att bli. Det är första gången på en evighet som supportrar kommer att vara tillbaka på Turf Moor och vi ska möta ett Sean Dyche-lag som är rejält tuffa att möta. De förlorade ganska stort mot Leeds senast så de kommer att vilja slå tillbaka.

– Det kommer att bli tufft, men att kvala in till Champions League ska vara tufft, jag har inga problem med det. Vi måste vara redo, vi har två matcher kvar och vi måste ge allt där ute på planen.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer