– Tittade på klockan och skrek på Alisson

Bild till nyheten – Tittade på klockan och skrek på Alisson
John Achterberg berättar att skrek på Alisson Becker att gå upp på hörnan i slutskedet av matchen mot West Bromwich då han kände att laget inte hade någonting att förlora.

Vid ställningen 1-1 i matchens sista sekunder klev Alisson Becker fram på hörna och nickade in målet som innebar tre poäng till Liverpool och fortsatt hopp om Champions League-spel nästa säsong.

Målvaktstränare John Achterberg har i en intervju med Liverpoolfc.com gett sin syn på den osannolika situationen.

– Min reaktion var precis som alla andras - jag hoppade runt som en galning, det var sista minuten, ett avgörande mål, då händer sådant, säger han.

– Man är så glad för hans skull men även för hela laget. Vi fortsatte att kämpa, skapa chanser men utan att hitta nätet. Motståndaren gjorde det svårt för oss, så vi behövde hitta en väg igenom. Det var i 94:e minuten och vi hade ingenting att förlora.

– Jag tittade på klockan, 94, och jag tänkte att det var matchens sista spark, vi behövde vinna, så jag skrek: "Följ med upp, gå upp i straffområdet!" Jag såg inte om Ali kollade mot bänken innan jag ropade, men jag tänkte bara att vi inte hade någonting att förlora och att vi behövde ha så många i straffområdet som möjligt.

– Tekniken... han är en naturbegåvning på allt han gör, både i mål och på huvudet. Det var ett fantastiskt avslut.

I det vilda målfirandet som följde nicken bröt Alisson ut i gråt. Det har varit ett tufft år för målvakten vars pappa gick bort i en tragisk olycka i februari.

– Han ville fortsätta att spela. Vi har försökt att vara positivt stöd för honom och prata med honom i rätt stunder. Vi vill bara att han ska må bra och stötta han och hans familj, säger Achterberg.

– Det har inte varit en lätt period, men han känner att hans pappa följer honom - och det var den känslan som kom fram igår. Jag hade samma känsla, hans pappa såg vad som hände.

– När vi pratade på planen efter matchen så pratade om det och jag sa till honom att jag trodde att hans pappa var med i den stunden. Vi alla kände för Alisson eftersom vi har träffat hans pappa och familj, det har varit en tuff tid men han har alltid önskat att fortsätta spela.

När Alisson kom in i omklädningsrummet möttes han av applåder och glädjerop från lagkamraterna.

– Jag hörde det från tränarnas omklädningsrum, som låg en bra bit bort! Det var härligt att höra, alla var överlyckliga för hans skull och för laget, vi är fortfarande med i fighten. Vi vill vinna och vara ett framgångsrikt lag.

Inför de två avslutande matcherna vet spelarna att sex poäng med största sannolikhet räcker till en Champions League-plats.

– Det är viktigt att vi höll oss kvar i racet, konstaterar Achterberg.

– Vi behövde vinna, alla visste det. Vi gav allt och det var fantastiskt det som hände.

– Det var självklart en fantastisk stund för Ali med tanke på vad han har gått igenom och för laget med tanke på alla skador och sådant vi haft. Det var fantastiskt för laget. Det var mycket känslor som flödade efter matchen.

– Men nu måste vi fokusera på nästa match eftersom vi har en väldigt tuff utmaning på onsdag. Vi måste fortsätta kämpa, skapa chanser och förhoppningsvis ta vara på dem.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer