Tror Trent missar EM

Bild till nyheten Tror Trent missar EM
Trent Alexander-Arnold har varit i fin form under de senaste veckorna, men enligt David Ornstein i The Athletic finns inga indikationer på att Gareth Southgate ändrat sig gällande högerbacken som petades ur den senaste landslagstruppen.

Trent Alexander-Arnold fick inte plats i den engelska landslagstruppen när de samlades tidigare i år. Sedan dess har den unge högerbacken varit en av Liverpools absolut bästa spelare och gång efter annan har han visat vilka enorma kvaliteter han besitter, särskilt i sitt passningsspel.

The Athletic-journalisten David Ornstein skriver att prestationerna inte ser ut att räcka för att få Gareth Southgate att ändra sig. Det ska inte finnas några indikationer på att förbundskaptenen omvärderat sin rangordning av högerbackarna där Kyle Walker, Kieran Trippier och Reece James går före.

Southgate vill att sina ytterbackar ska besitta defensiva kvaliteter i kombination med det offensiva spelet och enligt Ornstein finns det en känsla av att Alexander-Arnold inte har samma balans som de tre konkurrenterna i den aspekten.

Landslagstrupperna kommer att vara 26 man stora istället för 23 i sommar, men journalisten tror att det finns en eventuell problematik för Southgate att ta ut en högprofillerad spelare som ska agera fjärdeval. 

Om en vecka presenterar Southgate sin EM-trupp och Liverpoollagkaptenen Jordan Henderson förväntas fortsatt att inkluderas, trots att han missat de avslutande månaderna av säsongen på grund av skada. Så länge mittfältaren kan visa att han är i speldugligt skick innan 1 juni, sista dagen för förändringar i trupperna, kommer han att spela EM, skriver Ornstein.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer