Kabak missar slutspurten

Bild till nyheten Kabak missar slutspurten
Ozan Kabak kommer inte att spela mer den här säsongen, det meddelade Jürgen Klopp efter segern mot West Bromwich.

Strax innan laguppställningen till matchen mot West Bromwich offentliggjordes kom rapporter om att Diogo Jota inte kom till spel på grund av en fotskada. Jürgen Klopp bekräftade strax därefter att anfallaren missar de avslutande två matcherna av säsongen.

Detsamma gäller mittbacken Ozan Kabak, som inte spelat i de tre senaste matcherna till följd av en muskelskada. På sin presskonferens efter segern slog Klopp fast att Kabak inte kommer kunna spela mot Burnley eller Crystal Palace.

– Ozan kommer inte att komma tillbaka denna säsong, sa Klopp kort.

Det återstår nu att se om mittbacken gjort sin sista match i Liverpooltröjan. Lånet från Schalke löper ut efter säsongen och det spekuleras fortsatt kring huruvida Liverpool kommer att utnyttja köpoptionen eller inte. För att göra övergången permanent behöver klubben betala £18M.

När det gäller Jota går han nu en kamp mot klockan för att bli spelklar till sommarens EM.

– Jag vet inte (om Diogo kan bli spelklar till EM). Som jag sa tidigare, det är inte allt för allvarligt, men vi måste vänta och se hur det utvecklas, hur det läker. Det är ett litet ben i foten, så vi får se. Jag tror att han kommer att ha en skyddspjäxa på foten i två veckor och sedan ska läkarna undersöka hur det gått, sa Klopp.

Två spelare som kan komma tillbaka till de sista matcherna är Alex Oxlade-Chamberlain och James Milner. Den förstnämnde missade matchen mot West Brom på grund av sjukdom men bör vara redo till onsdagens match mot Burnley, enligt Klopp. Tysken meddelade även innan avspark på The Hawthorns att Milner förhoppningsvis också är tillbaka på onsdag.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer