– Wow, helt otroligt!

Bild till nyheten – Wow, helt otroligt!
Jürgen Klopp beskrev Alissons nick som ett världsklassavslut när han försökte sätta ord på situationen där målvakten blev matchhjälte mot West Bromwich.

Liverpool tog tre poäng mot West Bromwich och är nu endast en poäng bakom fjärdeplacerade Chelsea med två omgångar kvar att spela. I och med att Chelsea och Leicester ska möta varandra lever de rödas Champions League-hopp i allra högsta grad inför de två avslutande omgångarna.

De tre poängen satt dock långt inne, det krävdes att Alisson Becker klev fram i matchens sista sekund och nickade in 2-1 på hörna. När Jürgen Klopp mötte pressen efter matchen handlade mycket om brassens mål.

Klopp om Liverpool nu har momentum med sig i kampen om en Champions League-plats:

– Jag vet inte, jag tror inte vi behöver tänka så mycket på det. Vi visste att det skulle bli tufft här ikväll. Vi spelade mot ett lag som har varit igenom mycket och varit under stor press, i slutändan nådde de inte hela vägen fram. Idag, med mindre press, gav de oss en rejäl fight med bra attityd, sa tysken enligt Liverpoolfc.com.

– När vi hamnade i underläge gjorde det inte saken lättare, särskilt inte i en match där vi hade bollen hela tiden och den enda gången vi inte hade den var i samband med fasta situationer för dem och hur kan man försvara sig perfekt mot West Brom på fasta situationer? Det är svårt, det var en tuff uppgift.

– Jag tänkte inte en sekund på något momentum. Vi behövde spela fotboll, man kan inte tvinga fram någonting med exempelvis långskott. Man måste spela sig fram, vi skapade chanser men utnyttjade dem inte. Vi behövde en hörna i sista sekunden där vår målvakt gjorde mål. Vilket mål, världsklass. Tekniken, det var helt galet. Det kunde inte ha blivit bättre. Vi har inte haft många sådana här stunder under säsongen, vi får inte ta det för givet.

Om huruvida det var hans beslut att låta Alisson gå upp på hörnan:

– Nej, jag tittade mot straffområdet. Jag vet inte exakt hur det gick till. Jag såg att Ali började gå upp, min del i målet var väl att jag inte skrek åt honom att stanna. Han klev fram och gjorde mål! Wow, det var otroligt. Vi har tittat tillbaka på det tio gånger redan i omklädningsrummet, det var otroligt. Om Oliver Giroud hade gjort ett sådan mål hade alla sagt att det var världsklass, så jag måste säga samma sak när Alisson gör det. 

Om turen är på Liverpools sida nu:

Journalisten syftade på frisparkssituationen som ledde fram till Liverpools första mål.

– Jag kände inte för en sekund att saker och ting gick vår väg. Jag såg ett lag som spelade fotboll och ett lag som fick alla frisparkar med sig. Om vi fick en frispark om inte var helt rätt så känner jag ändå att det är OK. Som sagt, vi vet inte hur detta slutar, vi måste fortsätta kämpa. Vi vet hur tufft det är att spela på Turf Moor med supportrar på plats. Det är en av de tuffaste platserna man kan åka till, så vi måste vara redo.

Om spelarna och tränarstabens reaktioner på Alissons mål:

– Lagkamraterna visade verkligen hur mycket de gillar honom, det är den bästa beskrivningen jag kan ge. Han är en fantastisk, fantastisk person, han är rolig, smart, även intensiv i vissa lägen. Han är en fantastisk person den här speciella stunden kunde inte kommit för en bättre person efter allt han gått igenom. Jag är verkligen glad för hans skull.

Om Diogo Jota och Ozan Kabak:

– Jag vet inte (om Diogo kan bli spelklar till EM). Som jag sa tidigare, det är inte allt för allvarligt, men vi måste vänta och se hur det utvecklas, hur det läker. Det är ett litet ben i foten, så vi får se. Jag tror att han kommer att ha en skyddspjäxa på foten i två veckor och sedan ska läkarna undersöka hur det gått. 

– Ozan kommer inte att komma tillbaka denna säsong.

Om Alisson gör mål ofta på träning:

– Nej, jag sa till John Achterberg att jag på presskonferensen skulle säga att arbetet äntligen betalade sig eftersom han tränar på det fyra gånger i veckan!

– Tyvärr är det inte sant. Det måste ha funnits kvar i minnet hos honom från tiden som utespelare när han var liten. Jag har aldrig sett honom göra något liknande. Jag är ganska glad över att han oftast använder sina händer istället för huvudet. Det var en perfekt stund och om han aldrig någonsin gör om det så är jag nöjd ändå - det här var helt perfekt, avslutade Klopp.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer