– Ny final på söndag

Bild till nyheten – Ny final på söndag
Thiago Alcantara kom med tydliga besked efter segern mot Manchester United: nu gäller det att snabbt skifta fokus till söndagens match mot West Bromwich i jakt på tre nya poäng.

Liverpools seger mot Manchester United placerar dem i en fördelaktig position inför den absoluta slutspurten i kampen om Champions League-platserna. Med tre matcher kvar har de röda i princip allt i egna händer.

Det var många spelare som presterade på en hög nivå på Old Trafford, en av dem var Thiago Alcantara.

– Det var en fantastisk match att spela, vi mötte ett starkt lag som spelat otroligt bra under säsongen, men i den andra halvleken tycker jag att vi visade upp oss från vår bästa sida, säger mittfältaren till Liverpoolfc.com.

– Det var inte lika bekvämt i den första halvleken, men å andra sidan var vi effektiva framför mål. I andra halvlek dominerade vi mer, skapade fler chanser och kunde ha gjort ännu fler mål än vad vi faktiskt gjorde.

Roberto Firmino hittade äntligen nätet igen, två gånger om.

– Han är en väldigt viktig spelare för oss, konstaterar Thiago.

– Jag tror att han är den minst själviska anfallaren jag har sett i mitt liv, han försöker alltid att hitta rätt alternativ för sina lagkamrater, men han är även en grym målskytt.

Jürgen Klopp visade förtroende i Rhys Williams som fick spela bredvid Nat Phillips i försvaret, vilket gav Fabinho chansen att spela på sin föredragna position på mittfältet.

– Som jag sagt tidigare, när Fab spelar på mitten blir vi alla bättre. Han kontrollerar tempot även när vi inte har bollen, han stänger ytor på ett mycket bra sätt. Han är väldigt viktig för alla spelarna i laget, säger Thiago.

Liverpool är nu obesegrade i de sju senaste ligamatcherna.

– Jag tycker att vi har korrigerat en del felaktigheter från tidigare matcher och vi börjar nå, inte den bästa, men en bra version av oss själva. I slutändan har vi samma mål som alla andra, att nå en topp fyra-placering i Premier League för att få spela Champions League.

– Det viktigaste budskapet nu till oss själva, till supportrarna, till våra familjer, till alla som följer det här Liverpoollaget är att vi har en ny final på söndag. Det är det viktigaste budskapet att ta med sig.

4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer