Senaste nytt inför West Brom

Bild till nyheten Senaste nytt inför West Brom
Jürgen Klopp har besvarat journalisternas frågor inför söndagens match mot West Bromwich. Här kan du se presskonferensen samt ta del av en textad sammanfattning.
Jürgen Klopp om Sadio Mané:

– Jag kan inte göra någonting större av det än vad det faktiskt är. Det är mycket känslor involverat i fotboll, det går inte alltid att kontrollera dem fullt ut. Vi har inte pratat om det, men vi kommer att göra det. Allt kommer att vara bra.

– Vill man att sådana här saker ska hända? Nej, men det är inte första gången i mitt liv det händer. 

Om de återstående matcherna:

– Vår säsong definieras av alla matcher vi spelar, men de här sista matcherna kan leda till en positiv utgång ur säsongen. 

– De flesta lag kämpar hela säsongen för att ha saker och ting i egna händer när tre matcher återstår i jakten på Champions League-platserna. Vi är ett av de lagen.

– Säsongen har innehållit många olika utmaningar, att vi befinner oss i den här situationen är bra. Nu gäller fullt fokus på West Bromwich. Om vi lyckas nå hela vägen vore det riktigt bra.

Om att möta lag som inte har någonting att spela för:

– De matcher vi har kvar att spela är väldigt tuffa av olika anledningar. Det Sam (Allardyce) gjort i West Brom är imponerande, de tog inte tillräckligt många poäng, men de har spelat bra. De har varit bra när de kämpat för att hålla sig kvar i ligan och nu, jag har själv varit med om det, kan pressen släppa och de kan fokusera på att bara spela fotboll.

– Vi måste vara fokuserade, förberedda och starka för att få matchen dit vi vill.

Om att jaga lag i tabellen:

– Jag har ofta varit i situationer där lag jag tränat har jagat lag, det har inte varit många tillfällen där mitt lag har dragit iväg från de andra. 

– Vanligtvis när jag är inblandad så avgörs säsongen verkligen i slutskedet. Det är inga problem, det är spännande. 

– Matchen igår var väldigt välbehövlig och vi tar med oss en positiv känsla. Nu blir det en tuff avslutning efter en lång säsong där vi spelade i torsdags, ska spela på söndag, sedan onsdag och söndag. Låt oss ge allt vi har.

Om segern mot United:

– Den betyder mycket, men ingenting är avgjort. Vi måste vinna matcher, göra mål, försvara bra. För en vecka sedan såg det riktigt tufft ut, men det enda som förändrats är att Chelsea förlorade sin match. Vi måste fortfarande göra vårt jobb, som är att vinna fotbollsmatcher.

Mer om Mané:

– Saken är, om en person visar mig respekt fem miljoner gånger och inte gör det vid ett tillfälle, vilket väger tyngst?

– Jag är avslappnad kring situationen. Om ni hade sett mig som spelare, vad jag gjorde på grund av känslor, det var galet. Vi kommer att prata om det och sedan är det löst.

Om Mohamed Salah:

– Helt klart en av mina bästa värvningar, men det handlar inte om det. Vi värvade Robert Lewandowski i Dortmund och han utvecklades enormt mycket. När det gäller Mo så har han utvecklats från en spelare som gör det bra och gör mål då och då till en målmaskin.

– Hur han arbetar är fantastiskt. Han är en förebild med sättet han förbereder sig inför varje match och träning.

Om förändringar av spelschemat nästa säsong:

Nästa säsong kommer inget lag som spelar Champions League-fotboll på onsdagar att spela den tidiga lunchmatchen den kommande lördagen.

– Jag är säker på saker som jag har sagt inte har någonting med detta att göra. Det är rätt sak att göra, att spela på onsdagar i Champions League på bortaplan, det är en stor utmaning. Om man inte varit i den situationen så bör man försöka ta sig dit för att förstå. Det är verkligen en utmaning, jag tycker att beslutet är bra.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer