Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Klopp om sommarens transferfönster

Bild till nyheten

Med mindre än en månad kvar till transferfönstret öppnar har Jürgen Klopp pratat om Liverpools planer.

Jürgen Klopp förväntar sig en lugnare transfermarknad världen över denna sommar och tror inte att storstjärnor som Kylian Mbappé, Erling Haaland eller Jadon Sancho kommer att byta klubb i år.

Liverpools planering inför fönstret är inte den lättaste då de fortfarande inte vet om de kommer att spela Champions League-fotboll eller inte nästa säsong. Med fyra matcher kvar att spela har de i princip allt i egna händer, men det krävs troligtvis fyra av fyra segrar.

Missat Champions League-spel skulle vara ett hårt slag för klubbens ekonomiska situation inför transferfönstret.

När Klopp på sin presskonferens inför Manchester United fick en fråga om transferfönstret valde tysken att tona ned förväntningarna.

– Om jag vet vad vi har att jobba med? Ja, inte mycket iallafall, sa Klopp enligt Liverpool Echo.

– Vi kan inte år efter år prata om struktur eller så, det är alltid så här. Det beror på vad som händer, om någon vill lämna, om vi säljer, så vi kan nästan aldrig planera långt i förväg. 

– Men att inte spela Champions League hjälper inte, såklart, men det är inte vårt största problem, marknaden kommer att vara väldigt annorlunda.

– Jag hör mycket om värvningar som involverar stora, stora pengar. Jag vet inte om Kylian Mbappe kommer att lämna eller inte, Haaland, Sancho dessa spelare. Jag kan inte se det hända i sommar eftersom fotbollsvärlden fortfarande inte är tillbaka i den situation den befann sig i tidigare. 

Klopp lyfter fram de skadade spelarna som troligtvis kommer att göra comeback under försäsongen.

– Att få tillbaka de skadade spelarna gör oss mycket bättre, så är det. De grabbarna är våra första värvningar. Vi vet inte exakt när det kommer att hända men det kommer att hända någongång och därefter får vi se. 

– Om vi inte når Champions League är det inte bra. Men först och främst så har vi fortfarande chansen och så länge vi fortfarande har det borde vi inte prata om det som att vi inte har någon chans alls. Om vi inte når dit, då får vi hantera det då.

Bannerbild