Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

Så kan LFC nå Topp 4

Bild till nyheten

Liverpools hopp om Champions League-spel nästa säsong hänger på en skör tråd. Troligtvis krävs fyra av fyra segrar för att vara med i kampen ända in i mål, men inte ens full pott innebär några garantier för The Reds.

Topp fyra-jagande Liverpools situation ljusnade något efter helgens resultat där Leicester, Tottenham och West Ham förlorade samtidigt som Jürgen Klopps lag. tog tre poäng mot Southampton.

Efter Leicesters seger mot ett B-betonat Manchester United ser det dock mörkare ut igen. "Foxes" är uppe på tredjeplatsen i tabellen med sina 66 poäng på 36 spelade matcher medan Liverpool är sexa med 57 poäng på 34 matcher. Med tanke på att de röda har två hängmatcher tillgodo är det ingen omöjlighet att ta sig ikapp Brendan Rodgers och Co.men då krävs full pott på de fyra avslutande matcherna samtidigt som Leicester tar max tre poäng på sina två sista matcher. Leicester har dessutom tre måls bättre målskillnad i detta nu.

En faktor som är till Liverpools fördel i kampen med Leicester är spelschemat. Liverpool har en riktigt tuff match på torsdag mot Manchester United men avslutar sedan mot Burnley och West Bromwich på bortaplan innan Crystal Palace välkomnas till Anfield för säsongens sista match. För Leicesters del är det matcher mot Chelsea och Tottenham som gäller. 

En annan möjlig väg in bland de fyra bäst placerade lagen är att gå om Chelsea, som dock stärkte sina CL-aktier rätt rejält när de i helgen tog en trea mot Manchester City. Thomas Tuchels mannar är två poäng bakom Leicester med en match mindre spelad. Det blåa Londonlaget spelar hemma mot Arsenal ikväll och har därefter Leicester och Aston Villa kvar att möta. Det blir en tuff uppgift för Liverpool att ta sig förbi, men ett någorlunda realistiskt scenario är att de går fullt medan Chelsea tar max fem poäng på sina tre avslutande matcher samtidigt som målskillnaden svänger till Liverpools fördel.

West Ham är även de före Liverpool i tabellen i dagsläget, men de kan få se sig omsprungna på torsdag om Liverpool tar minst en poäng. David Moyes lag såg ut att kunna skaffa sig ett fint utgångsläge inför den absoluta slutspurten, men mot Everton i helgen blev det förlust. Deras avslutande matcher är mot Brighton, West Bromwich och Southampton.

Tottenham och Everton är placerade tätt bakom Liverpool men om utgångsläget är att Liverpool måste gå fullt så kommer dessa två lag, i ett sådant scenario, inte ha chansen att ta sig förbi och på så sätt konkurrera om Champions League-platserna. Liverpool kan hoppas på hjälp från Tottenham när de tar sig an Leicester på bortaplan i säsongens sista omgång.

Tabelltoppen: 

Så ser avslutningen ut:

Leicester: Chelsea (B), Tottenham (H)

Chelsea: Arsenal (H), Leicester (H), Aston Villa (B)

West Ham: Brighton (B), West Brom (B), Southampton (H)

Liverpool: Man United (B), West Brom (B), Burnley (B), Crystal Palace (H)

Tottenham: Wolves (H), Aston Villa (H), Leicester (B)

Everton: Aston Villa (B), Sheffield United (H), Wolves (H), Man City (B)

Bannerbild