Kraftigt roterat United mot Leicester

Bild till nyheten Kraftigt roterat United mot Leicester
Ole Gunnar Solskjaer väljer att formera ett rejält B-betonat lag till matchen mot Leicester City, en match som kan betyda mycket för Liverpools chanser till Champions League-spel nästa säsong.

Liverpool jagar Leicester City i tabellen i hopp att säkra en Champions League-plats. Leicester är sex poäng före med en match mer spelad.

Något som talat för Liverpools fördel är det tuffa spelschemat som "Foxes" har under slutspurten av säsongen med matcher mot Manchester United, Chelsea och Tottenham.

Matchen mot Manchester United, som startade klockan 19:00, blir dock inte lika utmanande som den kunde ha varit med tanke på att Ole Gunnar Solskjaer valt att formera ett kraftigt roterat lag.

Uniteds startelva: De Gea, Williams, Bailly, Tuanzebe, Telles, Matic, Van de Beek, Mata, Amad, Greenwood, Elanga

Anthony Elanga är en svensk 19-åring som får göra Premier League-debut samtidigt som 18-årige Amad Diallo får göra sin första start. Ytterbacken Brandon Williams gör sin första match från start i ligan denna säsong medan Alex Tuanzebe spelade senast i januari.

– En del personer kanske inte blir glad över att hur jag väljer att formera laget i de två kommande matcherna med tanke på att det kan påverka vilka som tar sig till Champions League, sa Solskjaer förra veckan.

– Det är inte mitt problem. Det är alla andras problem. Jag vet inte hur man kan försvara att spela tre matcher på så här kort tid.

Laguttagningen kommer som en följd av att Uniteds spelschema blivit rejält komprimerat efter att den tänkta matchen mot Liverpool flyttades till torsdag och att de därmed behöver spela två matcher inom loppet av två dagar.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer