Får inte spela spelare som varit utlånade

Bild till nyheten Får inte spela spelare som varit utlånade
Liverpool har inte möjligheten att använda sig av spelare som Harvey Elliott eller Sepp van den Berg, vars respektive säsonger med de klubbar de varit utlånade till är över, under säsongsavslutningen.

Sex utlåtande spelare har avslutat sina säsonger med de lag de lånats ut till då the Championship är färdigspelad. 

I och med att både Harvey Elliott och Sepp van den Berg imponerat under säsongen har det blossat upp en diskussion kring huruvida de skulle kunna involveras i Liverpooltruppen under de avslutande ligamatcherna eller ej. Van den Berg skulle kunna bidra med välbehövlig avlastning i defensiven medan Elliott eventuellt hade varit en joker att slänga in i matcherna.

Liverpool Echo meddelar dock att de spelare som varit utlånade under säsongen inte kommer att få representera Liverpool förrän säsongen är till ända. Premier Leagues regelverk slår nämligen fast att utlånade spelare endast under extraordinära omständigheter får representera den klubb de lånats ut från under pågående säsong. En sådan omständighet kan exempelvis vara att klubben inte kan fylla en matchtrupp på grund av spelarbrist. 

Spelarna måste skrivas in i Liverpools Premier League-trupp för att få spela och möjligheter till förändringar av den truppen ges inte förrän under kommande transferfönster. Spelare som är under 21 år som återvänder från lån får inte spela seniorfotboll för klubben som äger spelaren förrän efterföljande säsong.

Echo skriver att klubben ännu inte beslutat vad som kommer att ske med de utlånade spelarna som är färdiga med sina respektive säsonger. Antingen kommer de att inkluderas i Liverpools lagträning eller få extra lån semester.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer