Så straffas klubben efter Super League

Bild till nyheten Så straffas klubben efter Super League
Liverpool kommer att tvingas betala en hel del pengar till följd av Super League-debaclet.

Under de senaste dagarna har det rapporterats om att Liverpool och ett gäng andra klubbar som ämnade att delta i Super League varit i samtal med UEFA för att komma undan med lindrigare bestraffning än klubbar som Juventus och Real Madrid som fortsatt vägrar lämna ligan.

Nu skriver Associated Press-journalisten Rob Harris i att nio klubbar - Liverpool, Chelsea, Manchester City, Manchester United, Arsenal, Tottenham, Atletico Madrid, Inter och AC Milan - fått sina straff. Dessa klubbar ska totalt donera 15 miljoner euro till europeisk ungdomsfotboll.

Utöver detta kommer de nio klubbarna att gå miste om fem procent av de intäkter de skulle ha fått från deltagande i en UEFA-turnering från en säsong. Dessa pengar kommer att fördelas till andra klubbar. 

UEFA har även bestämt att nya försök att bilda en superliga kommer att resultera i böter på 100 miljoner euro.

Samtidigt som bestraffningen från UEFA presenteras kommer Telegraph med uppgifter om att de engelska klubbarna kommer att straffas ekonomiskt för sitt agerande. Det ska röra sig om betydande summor och Premier League väntas komma med ett offentligt besked inom kort. Detta innebär att, vad det verkar, klubbarna undslipper poängavdrag som varit en annan bestraffning som sägs ha diskuterats.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer