Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

Senaste nytt inför Southampton

Bild till nyheten

Jürgen Klopp har snackat upp lördagens kvällsmatch mot Southampton. Här kan du ta del av presskonferensen i videoformat samt läsa en textad sammanfattning.

Klopp om det krävs perfektion för att nå CL:

– Ja, det är tydligt, men inte ens då är det säkert att det räcker. Jag vet inte om det fortfarande finns en chans, men vi ska göra vad vi kan för att vara där om det visar sig att chansen finns.

Om protesterna i Manchester:

– Vi satt på hotellet, vi hade ingen aning om vad som hände. Vi var förberedda för ett lagmöte, men vi fick höra att det var problem på Old Trafford. 

– Vi fick sedan höra att matchen skulle bli försenad och därefter framflyttad. Vi såg lite bilder från Old Trafford. Om jag är förvånad att sådant här händer? Nej, jag tror på demokrati och jag är glad att folk vill göra sina röster hörda, men jag vet att sådant här inte sällan leder till att folk skadas, det var därför jag för några veckor sedan, när alla TV-experter pratade om protester och sådant, att vi alla behövde lugna ned oss och vara försiktiga. 

– Jag vet inte exakt vad som hände, men jag har hört att folk skadades, det ska självklart inte få hända. Man ska få uttrycka sina åsikter, men det måste vara fredligt. Om det inte är det så är det inte rätt längre.

Om nya speldatumet:

– Vi hade ingenting att säga om det egentligen, deras situation är inte optimal nu, men inte vår heller, jag hade hellre sett matchens spelas förra veckan. Nu har vi fem matcher på de två avslutande veckorna.

Om utmaningarna under säsongen:

– Vi hade för många skador på nyckelpositioner, jag vet att folk tycker att det är en ursäkt, men när vi förlorade hela vårt försvar så kändes det som att vi bröt ett ben. Sedan fick vi lov att flytta ned våra mittfältare i försvaret och då försvann vår ryggrad och då är det svårt att gå, så att säga.

– Vi vann ganska mycket i början och var i en bra position, men vi visste att säsongen var lång och att fler problem skulle skapa svårigheter för oss, vilket var vad som hände.

– När vi inte kan vara på vår föredragna nivå så blir den här ligan väldigt tuff. Utmaningen för oss har varit att hantera de skadeproblem vi haft.

Om lärdomarna från säsongen:

– Jag försöker alltid att lära mig nya saker. Jag har helt klart lärt mig saker, det gäller även spelarna. Planen är att vi använder våra nya erfarenheter för framtiden och framförallt nästa säsong. Ni måste vänta tills då för att se hur det gått.

Om skadeläget:

– Skadeläget har inte förändrats så mycket, vi har några spelare med lite smällar, så det blir en del sena beslut. När det gäller Hendo så löper han utomhus i detta nu, det är det jag kan säga. Han har inte tränat med laget ännu.

Om Southampton:

– De är ett stabilt lag. Vi förlorade förra gången vi mötte dem, det var en intensiv match där vi inte kunde sätta dit våra chanser. De är duktiga i sitt presspel och är väldigt energiska. Alla vet vad de ska göra. Jag tycker om att se dem spela, de kanske inte vunnit tillräckligt mycket men det är alltid härligt att se dem spela.

– Vi måste vara förberedda för deras sätt att försvara sig på, vi måste nyttja rätt ytor, med deras 4-4-2 försvarar de alla förutsägbara passningar, så vi måste vara kreativa.

– Vi måste vara redo för deras presspel, vi vet att de jobbat stenhårt för att vinna tillbaka bollen när de förlorar den. Om vi lyckas ta oss ur den pressen så kan man utnyttja ytorna. Vi måste skapa chanser från olika vinklar i planen. Det är en hel del fotbollsfrågor som måste besvaras av oss.

Om Nat Phillips:

– Ja, han är redo. 

Bannerbild