Klopp om Van Dijks EM-chanser

Bild till nyheten Klopp om Van Dijks EM-chanser
Jürgen Klopp har gett sin syn på Virgil van Dijks eventuella deltagande i EM.

Virgil van Dijk har varit borta från spel sedan 17 oktober då han skadade knät allvarligt. Sedan dess har man kunnat följa hans framsteg i rehabiliteringen, tidigare i veckan publicerade han ett klipp där han såg väldigt pigg ut när han löpte på AXA Training Centres gräsmatta.

Mittbacken är lagkapten för det Nederländska landslaget och med tanke på att det ska spelas EM i sommar har det diskuterats kring möjligheten att ha med honom i truppen. Jürgen Klopp menar att det är osannolikt att det händer, men säger också att han inte kommer att stå i vägen för Van Dijk.

– När det gäller Virgils knä. Jag vill inte hålla honom tillbaka, men man kan inte tvinga fram någonting heller, säger Klopp enligt Liverpoolfc.com.

– Om man ska spela i en turnering måste man träna innan, riktig fotbollsträning i flera veckor, inte bara en vecka. 

– Man kan inte efter tio-elva månaders frånvaro träna i en vecka för att sedan spela igen. Det är inte möjligt, det borde inte vara möjligt.

– Ingen håller honom tillbaka, det kan jag lova alla människor i Nederländerna. Men vi kan inte tvinga fram någonting. Vi pratar om en spelare och hans karriär. Ingen borde pressa fram någonting, inte Nederländerna, inte oss och inte heller Virg. Han försöker bara bli fit så snabbt som möjligt.

– Ingen vet med säkerhet men det känns som att det kommer att bli väldigt tight att nå EM med tanke på att han inte är med i lagträning ännu och att han inte kommer att vara det under de kommande veckorna heller. Så jag vet inte.

– I slutändan är det Virgils beslut och ha kommer att påverkas väldigt mycket av hur hans knä känns.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer