Klopp: Fokuserar på oss själva

Bild till nyheten Klopp: Fokuserar på oss själva
Liverpool har denna säsong halkat efter konkurrenter som Manchester City och Manchester United, men Jürgen Klopp lägger inte mycket tid på att fundera över rivalernas framgångar.

Efter att ha slagits i den absoluta toppen både inhemskt och i Europa har Liverpool haft problem under säsongen 2020/21.

Manchester City går som tåget i Premier League och har fördel inför returmötet med PSG i Champions League-semin medan Manchester United är tvåa i ligan och i princip klara för final i Europa League efter att ha besegrat Roma med 6-2 i veckan.

Jürgen Klopp vill inte lägga för mycket fokus på rivalernas fina prestationer.

– Vi är ansvariga för det som händer för oss själva. De senaste åren har vi varit involverade i semifinaler och finaler och har kämpat om ligatitlar. Jag vet inte om de andra lagen kände sig illa till mods då, men jag önskar dem ingenting ont. Jag är inte en sådan person, sa Klopp på sin presskonferens igår enligt Liverpoolfc.com.

– De förtjänar att vara i den situation de är i. Sådan är fotbollen och det är bra. City har vunnit väldigt många matcher. United vände matchen mot Roma, något de lyckats med säkert 20 gånger den här säsongen. Jag har haft några sämre stunder denna säsong av andra orsaker, inte på grund av att andra lag vunnit fler matcher än oss.

– Vad andra lag gör är inte mitt problem. Det enda jag fokuserar på är motståndaren vi ställs mot härnäst. Jag tänker inte på att City och United är tillbaka på vinnarspåret, livet är för kort för sådana tankar.

Inför nästa säsong är förhoppningsvis spelare som Jordan Henderson, Virgil van Dijk, Joe Gomez och Joel Matip tillbaka för att hjälpa laget att konkurrera i toppen igen.

– Vi ska försöka att utmana dem igen nästa år, men denna säsong kan vi bara avsluta på så bra sätt som möjligt. Vi är inte med i några semifinaler eller finaler i europeiska turneringar den här gången.

– Vi kämpade mot City två år i rad och sedan var vi långt före dem förra säsongen. Vi förväntade oss aldrig att det skulle fortsätta så i tio år till.

– Det blir svårare och svårare, City ger sig aldrig. Det är uppenbart. De har inte stannat upp och kommer inte att göra det. Alla kan se att United är på väg framåt. Chelsea är också i en strålande position med en otroligt bra trupp. Thomas Tuchel har verkligen fått ta över ett bra lag. Man ser att de är duktiga och det kommer inte att bli lättare för oss.

– Vi pratar inte bara om City. Andra lag kommer att vara med däruppe också. Vi måste hantera andra lag som är starka, men som flyger under raderna, som Leicester. De har en strålande manager och en fin trupp som hanterar olika situationer. Man kan inte räkna bort Tottenham och Arsenal. West Ham är i fin form. Så hur kan det bli lättare? Det är inte bara City det handlar om.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer