Senaste nytt inför United

Bild till nyheten Senaste nytt inför United
Jürgen Klopp har snackat upp söndagens stormatch på Old Trafford. Här kan du se presskonferensen samt ta del av en textad sammanfattning.
Jürgen Klopp om bojkotten från sociala medier:

– Jag har sagt det förut, jag är inte den mest erfarna när det gäller sociala medier, men vi har haft händelser där spelare har mötts av konstiga saker på sociala medier. 

– Vi har folk inom klubben som är bättre än mig på detta och de har pratat mycket med spelarna. Fotbollsspelarnas värld är ganska öppet för allmänheten, sociala medier är en anledning till detta. 

– Jag stöttar verkligen bojkotten, klubben stöttar det. Saker och ting måste förändras. Vi kan inte göra allt, men vi har en stark kraft som vi ska försöka att utnyttja, jag hoppas att det kan påverka.

Om vikten av seger på söndag:

– Det är otroligt viktigt. Men om de andra lagen vinner så förändras ingenting för oss, men utan att vinna matcher så kommer vi inte att få spela i Europa. Vi måste vinna.

Om Man United:

– Vi kunde se dem spela igår (mot Roma där de vann 6-2), de är riktigt duktiga. Jag tror att United fortfarande har en liten tro på att vinna titeln, även om jag själv känt att City vunnit för länge sedan, båda lagen måste vinna och det är ett bra recept för en fin fotbollsmatch.

– De spelar på torsdagen och sedan söndag. De har återhämtning idag och imorgon en andra dag för återhämtning. Sedan finns inte mycket tid för att förändra saker, men de är vana vid det här och jag tror inte att de kommer vilja att förändra så mycket.

– Jag skulle säga att de har en elva där 75 procent av spelarna spelar i princip hela tiden. Backlinjen, mittfältet likaså med McTominay och Fred, kanske att Matic kommer in, Fernandes spelar alla matcher och sedan kan han ändra lite längst fram. Pogba spelade väldigt bra igår.

– Vi har också befunnit oss i liknande situationer där man måste vinna alla matcher med tight spelschema. Att spela torsdag och söndag är en utmaning, men de kommer att vara redo - tyvärr.

Om skadeläget:

– Ingenting nytt i dagsläget.

Om Van Dijk:

– Jag kan inte tillräckligt många engelska ord för att beskriva situationen på så många olika sätt. Virgil löptränar, det gör även Joe och Joel. 

– När det gäller långtidsskador så är det många steg man ska igenom. De har en bra bit kvar, det är ingen som sagt till mig att jag de kommer att vara tillbaka i lagträning nästa vecka eller så. Ingenting har förändrats, men de gör bra framsteg.

Om missat CL påverkar transfers:

– Jag tror inte det. Att spela i Champions League är självklart viktigt för klubbens ekonomi, om vi inte kvalificerar oss  är det inte bra, men jag tror inte att det förändrar någonting. Situationen var tuff innan och den kommer att vara det framöver också.

Om spel på Old Trafford med svajigt självförtroende:

– Det här är en match där man måste ge allt oavsett vad. Är det den bästa plats att åka till efter att ha släppt in ett sent mål mot Newcastle? Jag vet inte. Är det den bästa platsen att åka till efter att ha sett dem göra fem mål på en halvlek igår? Jag vet inte. Men det är inte viktigt egentligen, vi måste bara se till att vi är redo.

– Det är inte vanligt att man möter en motståndare i perfekt rätt läge. Jag känner ingen oro för att vi inte ska vara redo. Vi kommer att redo att jobba hårt.

– I de senaste matcherna skapade vi 36 chanser tror jag och vi gjorde två mål, det är inga siffror man vill se, men man kan ta med sig att vi skapar många chanser. Vi har försökt att ge spelarna den information vi kan för att hjälpa dem.

– Jag har analyserat fem eller sex av våra matcher under de två senaste dagarna för att försöka att förstå det hela ännu bättre. Det är mycket som fungerar, men allt övertäcks av att vi missar våra chanser och släpper in sena mål. 

– Det som hänt har hänt. Jag är väldigt positivt inställd till våra chanser inför den kommande matchen. När saker går emot en måste man fortsätta kämpa för att ta sig igenom den tuffa tiden. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer