– Hoppas vara här även nästa säsong

Bild till nyheten – Hoppas vara här även nästa säsong
Sepp van den Berg har spenderat andra halvan av säsongen på lån hos Preston North End och har på kort tid fått starka känslor för klubben.

I samband med att Liverpool köpte Ben Davies i januari så gick Sepp van den Berg åt motsatt håll på lån. Det har blivit ett lyckat låneuppehåll för nederländaren som fått spela i 14 av 17 matcher sedan han kom till klubben.

Mittbacken, som fått spela som högerback i Preston, öppnar upp för att återvända nästa säsong.

– Jag kommer aldrig att glömma min tid här, förhoppningsvis blir jag här nästa säsong också. Man vet aldrig, Van den Berg i en intervju för Prestons matchprogram inför säsongens sista hemmamatch.

– Oavsett vad som händer kommer jag att följa Prestons resultat. Jag kommer fortfarande att bo i närheten, om jag blir kvar i Liverpool, och när supportrarna får återvända till läktarna kommer jag att komma tillbaka som supporter nästa säsong, om jag inte spelar här.

Van den Berg trivs bra i the Championship.

– När jag kom hit hade jag inte så mycket erfarenhet. Jag hade spelat några få matcher i Nederländerna och några få matcher för Liverpool, men jag är ingen rutinerad försvarsspelare. Det är svårt för försvarsspelare i min ålder att få tillräckligt med speltid, särskilt på den nivån jag spelat på, och Championship är en väldigt tuff liga.

– Det var ett viktigt steg i min karriär att få spela här. Jag trivs i klubben, alla har fått mig att känna mig som hemma och det är anledningen till att jag har spelat så bra, tror jag. Jag har känt mig välkommen i omklädningsrummet och det syns ute på planen. 

19-årige Van den Berg kom till Liverpool i juni 2019 och har fyra A-lagsmatcher för klubben, de kom i FA-cupen och Ligacupen förra säsongen.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer