– Lärt mig vad riktig fotboll är

Bild till nyheten – Lärt mig vad riktig fotboll är
Utlånade Harvey Elliott känner att perioden i Blackburn lärt honom väldigt mycket om vad som krävs för att lyckas på seniornivå.

I slutskedet av förra sommarens transferfönster lånades Harvey Elliott ut till Blackburn. Med facit i hand har utlåningen visat sig vara bra för samtliga inblandande parter: den unge talangen har fått mer erfarenhet att ta med sig tillbaka till Liverpool samtidigt som han med sin poängproduktion hjälpt "Rovers" i The Championship.

Nyligen nominerades Elliott till årets unga spelare i ligan efter att så här långt levererat 17 poäng fördelat på sex mål och elva assist.

Elliott menar att säsongen varit en mycket lärorik sådan.

– Den här säsongen har jag lärt mig vad riktig fotboll är och vad som krävs för att prestera kontinuerligt och behålla en plats i startelvan, säger han till Liverpoolfc.com.

– Det kan handla om mindre uppmärksammade delar också, som exempelvis kosten, det kan vara viktigt för att få med dig den där extra procenten in i matchen som ger dig en bra känsla och som gör att man orkar spela alla 90 minuter.

– Jag har lärt mig så mycket och jag kommer att fortsätta att lära mig av det som hänt den här säsongen.

– Jag kan inte tacka Blackburn nog för att jag fått chansen, att de har format mig till den person jag är idag. 

Att spela Championship-fotboll skiljer sig rejält från spel på akademinivå, det finns en helt annan press på spelarna att leverera vecka in och vecka ut.

– Jag gillar att känna den pressen, jag gillar när folk pressar mig, det får mig att utvecklas. Jag får en känsla av att jag vill visa alla att jag kan hantera det, att jag kan vara en spelare att lita på, säger Elliott.

– Jag vill fortsätta framåt i min karriär och jag hoppas att jag kan bli en spelare som är avgörande i matcher. 

– Jag tror att det var en chansning av dem att ta in mig på lån, särskilt med tanke på hur ung jag är, de kunde inte riktigt veta hur jag skulle prestera. Min inställning var bara att komma hit och ge allt på varje träning och match. Lyckligtvis har det gått bra.

– När jag har gjort mina mål och assist har jag vant mig vid var jag ska befinna mig runt straffområdet för att kunna hitta in med passningar eller hitta till skottlägen.

I intervjun får Elliott frågan vad han lärt sig allra mest om under säsongen.

– Jag tror det är återhämtning. Det är inte så att jag inte tog det på allvar när jag var yngre, men jag såg det inte som en nyckelfaktor för prestation. Men nu har jag fått tänka mycket på det och jobbat med det för att se till att vara i bästa möjliga slag inför varje träning och match. 

– Jag kommer ihåg min första match, jag tänkte: "wow, det är det här jag kommer behöva vänja mig vid." Nästa match, jag tror det var Coventry borta, så gjorde jag ett mål och en assist. Då tänkte jag: "åh, det här är min andra match och mina ben börjar vänja sig vid det."

– Under säsongens gång har jag vant mig vid det, min kropp har anpassat sig, jag har blivit starkare både fysiskt och mentalt. Att få spela seniorfotboll hela säsongen gör att man märker hur tävlingsinriktade alla är. Förra matchen vann vi med 5-2 och alla var frustrerade över de två insläppta målen, trots att vi gjorde fem.

– Man pushar varandra för att få ut det mesta från allihopa, för att få ut det mesta ur laget. 

Under säsongens gång har Liverpool följt Elliotts utveckling noga, ansvariga för de utlånade har hållit regelbunden kontakt samtidigt som även en del spelare hört av sig.

– Det är härligt att se att de tänker på mig och bryr sig om hur det går, säger den unge engelsmannen.

– Jag vill tacka dem för deras stöd medan jag varit borta. Det är fantastiskt att jag fått så mycket stöd, även från supportrar som önskat mig lycka till. Det visar vilka supportrar vi har och hur viktiga de är för oss.

När säsongen är till ända är Elliott redo att ge allt för att imponera på tränarstaben i Liverpool.

– Jag ska inte sakta ner nu, jag ska fortsätta pusha framåt och försöka ta mig in i laget. 

– Självklart kommer jag inte att få någonting gratis, jag vet att jag måste jobba för det. Jag måste vinna tillit och visa att jag är bra nog.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer