Betalar näst mest i löner

Bild till nyheten Betalar näst mest i löner
Liverpool har den näst högsta lönenotan bland Premier League-klubbarna.

Liverpool har presenterat sitt ekonomiska resultat för räkenskapsåret maj 2019 till maj 2020. Klubben gör en förlust på £46M, trots att bara tre av pandemimånaderna räknas in på detta räkenskapsår, vilket tyder på att nästa års siffror kommer att vara ännu sämre.

Liverpool Echo har granskat hela den ekonomiska rapporten och noterar att lönekostnaderna har ökat från £310M till £325M. Tidningen skriver att ökningen beror på bonusutbetalningar till följd av framgångarna på planen för de rödklädda.

FSG har från vissa håll kritiserats för att spendera för lite på transfermarknaden, men den stora lönekostnaden gör en del för att förklara deras återhållsamhet att addera stjärnor till truppen utan att sälja spelare för att lätta på kostnaderna för löner.

I Premier League är det endast Manchester City som betalar ut mer i lön med en totalsumma på £351. 

Takumi Minamino var den enda spelaren av större värde som tillkom till truppen under räkenskapsåret medan Joel Matip, James Milner och Divock Origi alla kritade på nya kontrakt, vilket tyder på att ökningen beror på att spelarna belönats med bonusar för framgångarna.

Sedan 2015 har Liverpools lönekostnad ökat med 95 procent, en betydligt större procentuell ökning än intäkterna som sedan dess ökat med 64%. 

Sommarens värvningar och dess löner, Thiago Alcantara, Diogo Jota och Kostas Tsimikas, räknas inte med i de presenterade siffrorna av naturliga skäl då de anslöt efter maj 2020.


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer