Minus £46M från förra räkenskapsåret

Bild till nyheten Minus £46M från förra räkenskapsåret
Liverpool FC har presenterat sitt ekonomiska resultat för räkenskapsåret maj 2019 till maj 2020.

Liverpool presenterar på sin officiella hemsida huvudsakliga siffror från förra räkenskapsåret som avslutades maj 2020. De summerar perioden på följande sätt:

# Pandemin påverkade de tre avslutande månaderna av perioden.

# Mediaintäkter minskade med £59M till £202M.

# Matchdagsintäkter minskade med £13M till £71M.

# Kommersiella/sponsorintäkter ökade med £29M till £217M.

# Totala intäkter minskade med £43M till £490M.

# Förlusten före skatt är £46M.

"Dessa resultat reflekterar den inledande påverkan av pandemin som ledde till att matcherna avbröts i mars 2020 och sedan återupptogs bakom stängda dörrar, utan supportrar, " skriver klubben.

"Intäkter från matchdagar minskade med £13M till £71M till följd av fyra färre Premier League-hemmamatcher under perioden. Mediaintäkter minskade med £59M till £202M då Premier League-säsongen förlängdes utanför den finansiella perioden då den avslutades i juli 2020."

"Trots minskningen i mediaintäkter och från matchdagar kan klubben rapportera en ökning på £29M till £217M när det gäller intäkter för sponsoravtal/försäljning. Åtta nya samarbeten trädde i kraft under perioden, inklusive Cadbury och Lugis. Nivea och Carlsberg förnyade också sina långtidskontrakt med klubben."

"LFC Retail såg en rejäl ökning av intäkter, Premier League-mästartröjorna slog försäljningsrekord. Klubbens internationella expansion fortsatte med affärer öppnade i Thailand, Singapore och Vietnam."

"Digitalt såg klubben en stor ökning i antalet följare på sociala medier globalt, en ökning med 32 procent. Liverpool är fortsatt den mest följda Premier League-klubben på Youtube och den snabbast växande på Instagram. Klubbens Twitterkonton nådde totalt 17.4M följare, en ökning på 29 procent."

Andy Hughes, managing director för klubben, har kommenterat resultaten.

– Detta räkenskapsår pågick fram till maj 2020, så det är nästan ett år sedan det avslutades. Det börjar dock att demonstrera den initiala påverkan som pandemin fört med sig."

– Vi var i en solid ekonomisk situation innan pandemin och efter detta räkenskapsår har vi fortsatt att hantera våra kostnader effektivt för att navigera oss igenom en extrem period.

– Viktigt att notera är att klubbens önskan att hjälpa det lokala samhället har varit stark även under pandemin. Vi har samarbetat med våra partners i staden och bidragit med stöd till regionens sjukvårdsavdelningar.

– Nyligen öppnade vi upp Anfield för möjligheten att nyttja arenan som en lokal för masstester och nu för vaccinering, detta tack vare fantastisk inställning och vilja hos våra anställda på Anfield.

– Nu kan vi blicka framåt mot summeringen av den här säsongen och förhoppningsvis en mer normal start på den kommande. Det är ingen hemlighet att supportrarna har saknats enormt mycket på Anfield under de senaste året och vi ser fram emot att ha dem tillbaka.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer